El Barça guanya fent rotacions (3-0)

El Barça ha guanyat l’Athletic (3-0) en un partit semblant al joc dels disbarats. Neymar, Messi i un altre cop Aleix Vidal han sentenciat els lleons més valents dels últims anys al Camp Nou. L’equip del txingurri Valverde ha pogut posar les coses difícils al Barça però l’eficàcia blaugrana ha estat superior a la dels visitants.

Aleix Vidal titular. Mathieu lateral esquerre. Arda, André i Rafinha al mig del camp. Suárez a la banqueta i Alcácer titular. Declaració d’intencions de Luis Enrique i també de Valverde, que ha deixat Urzaiz a la banqueta. Les rotacions han manat avui al Camp Nou, però han servit per rodar jugadors i deixar detalls curiosos.

Amb els dos canoners asseguts, Alcácer, per fi en un partit gran, ha obert la llauna del Barça. Ha aprofitat una centrada arran de terra des del costat esquerre per, amb la cama dolenta, superar un Gorka Iraizoz gris. Alcácer s’estrena a la Lliga després de 10 aparicions al torneig de la regularitat i ha respirat alleujat.

No ha fet gol però Neymar ha liderat avui el joc. Se sent còmode el brasiler en aquest estil d’anada i tornada, amb espais per davant i llicència per conduir i driblar. El Malandro de Sao Paulo s’ha divertit i ho ha intentat amb insistència. Li surt tot amb la pilota als peus però no encerta a l’hora d’enviar-la a la xarxa, el seu compte pendent en aquest tram inicial de l’any.

No ha estat un mal partit de l’Athletic, ans el contrari. Al minut 3, Raúl García ha enviat una pilota al pal. L’Athletic no ha acusat el gol culer i ha seguit buscant la porteria de Ter Stegen. Després que Luis Enrique defensés en roda de premsa el joc de posició, hem tornat a veure un Barça inconnex, llarg, amant del contraatac i la passada llarga.

Tot i el torrent ofensiu dels lleons (Williams en dues oportunitats, Iturraspe i Raúl García han tingut oportunitats clares de gol), Messi, al minut 41, ha tornat a superar Gorka Iraizoz de falta directa. Una pilota llançada des del cantó dret se l’ha empassat el porter de l’Athletic. A Gorka li tremolen les cames cada cop que Messi ha d’executar un tir lliure independentment d’on planti el cuir.

El 10 ha posat la tranquil·litat i el Barça, a la segona part ha millorat. Ha trenat jugades i ha anat erosionant l’Athletic, a qui se li ha fet llarg el partit. Ha hagut de marxar Piqué, per una sobrecàrrega. També Rafinha, amb un trau que li ha fet el seu porter. I també ha marxat Messi, al minut 65, substituït per Sergi Roberto.

El Camp Nou s’ha aixecat per ovacionar la seva estrella mentre es preguntava com reaccionaria l’argentí a aquesta decisió. Tots tranquils, el canvi semblava estar pactat abans de començar. Messi s’ha assegut al costat de Luis Suárez i ha començat a fer bromes i riure, tot celebrant el tercer gol, obra d’Aleix Vidal.

El lateral de Puigpelat és un dels jugadors amb millor ràtio de gols/partits jugats. El tarragoní s’ha endut dues pilotes dividides i ha definit creuant l’esfèric davant la sortida de Gorka. Aleix ha passat el pany i forrellat a un partit estrany a l’Estadi.

Les nombroses rotacions, Luis Suárez i Aduriz a la banqueta, el canvi de Messi, l’actuació de Neymar o el gol d’Aleix Vidal en són clars exemples: el Barça, avui, ha jugat bé al jocs dels disbarats.