El Barça femení reacciona i bat el Llevant (4-0)

Les jugadores del Barça han començat l’any amb bon peu. L’equip ha aconseguit imposar-se àmpliament al Llevant (4-0), tercer classificat, en l’últim duel de la primera volta. Malgrat que no ha estat fàcil trencar l’1-0 de la primera part, els gols d’Andressa, Bàrbara Latorre, Jenni Hermoso i Ange Koko han fet sumar una victòria necessària per mantenir el seu equip a un punt de l’Atlètic de Madrid, el campió d’hivern. D’aquesta manera, el Barça també continua amb la imbatibilitat al Miniestadi -ja són nou partits sense perdre- que lamentablement avui només ha comptat amb 565 assistents.

La lesió de Paños i un gol solitari

L’alineació del Barça ha patit un canvi en l’últim moment, degut a la lesió de Sandra Paños durant l’escalfament. Per això, sense saber encara l’abast de l’infortuni, Laura Ràfols ha estat l’encarregada de defensar la porteria blaugrana. El primer temps ha estat marcat pel control blaugrana i, als nou minuts, Andressa Alves ha transformat en gol la primera ocasió del partit. Les culers s’han omplert de confiança i han estat capaces de generar múltiples opcions per ampliar el resultat davant d’un Llevant que s’ha limitat a defensar. La terrassenca Vicky Losada ha tingut tres oportunitats molt clares: un remat de cap que ha anat per sobre del travesser, un xut alt que ha agafat la portera i un altre des de fora l’àrea. D’altra banda, la defensa granota ha evitat la segona diana d’Andressa.

Els canvis revolucionen l’equip

En la segona part, la capacitat del Barça en atac s’ha reduït i, al principi, només Losada ha tingut dues oportunitats clares. A més, Alba Merino ha pogut empatar el partit amb un xut que s’ha escapat pel lateral de la porteria. La dinàmica ha canviat amb l’entrada de Bàrbara Latorre i Ange Koko. Com és habitual, la rapidesa i l’astúcia d’ambdues jugadores han contribuït en la revifada del Barça. Poc després de sortir al terreny de joc, Bàrbara ha marcat el segon en una jugada iniciada per Koko. I, acte seguit, Jenni Hermoso s’ha sumat a la festa anotant el tercer. Xavi Llorens ha introduït més aire fresc amb Olga Garcia i Gemma Gili. Amb el Llevant completament anul·lat, Koko ha sentenciat el duel amb el 4-0 gràcies a una bona jugada individual que l’hi ha permès rematar sola davant la porteria.

L’Atlètic de Madrid, campió d’hivern

El Barça va cedir el liderat al Vicente Calderón (2-1) en l’últim partit de l’any. Gràcies a la victòria d’avui, les blaugrana segueixen trepitjant els talons al seu rival més directe, a només un punt de distància. A més, les líders de la classificació disposen de la golejadora de la Lliga, Sònia Bermúdez. La segona volta de la Lliga Iberdrola començarà el proper cap de setmana amb la visita a Barcelona de l’equip tenerifeny Granadilla Egatesa.