El Barça femení posa a Malmö la primera pedra per fer història (0-1)

Dimecres vinent el Miniestadi viurà un vespre de moltes emocions. El Barça s’ha posat a la butxaca el primer partit dels quarts de final de la Lliga de Campions contra el Rosengård amb un 0-1. Encara queden 90 minuts més per endavant, però el desenllaç de Malmö ha donat, de ben segur, una bona dosi de motivació i optimisme a les jugadores blaugrana de cara al pròxim duel. L’equip pot fer història.

El Barça s’ha sentit còmode des del primer moment que ha trepitjat el Malmö Idrottsplats, que avui ha acollit 5.037 espectadors. A diferència dels altres partits, el tècnic blaugrana Xavi Llorens ha optat avui per una defensa de tres jugadores, amb Leila Ouahabi i Marta Torrejón de carrileres. Malgrat que durant la primera mitja hora el duel ha estat molt equilibrat, el joc s’ha situat principalment en terreny suec. Jenni Hermoso ha avisat amb un xut que ha salvat la portera i, poc després, Sandra Paños ha enviat a córner una ocasió de Marta da Silva.

Les blaugrana insistien per superar les defenses mentre el Rosengård esperava els contraatacs. Leila ha protagonitzat una bona arribada, desviada per la defensa, i Vicky Losada ha xutat amb l’esquerra lluny de la porteria. Poc abans del descans, Lotta Schelin –un dels puntals de l’equip nòrdic- ha abandonat el partit per una lesió. I, al minut 45, el Barça ha trobat el premi amb el primer gol de la temporada de Leila Ouahabi.

El Rosengård ha canviat la dinàmica a la segona part. Les sueques no han jugat tant tancades, amb l’objectiu de mantenir més la pilota. Sandra Paños, atenta i solvent durant tot el partit, ha salvat l’empat de Martens amb el peu. Les blaugrana han sabut aguantar la pressió del rival amb una defensa molt ben ordenada. Tot i així, el Barça també ha patit una baixa. Andressa Alves ha hagut d’abandonar el terreny de joc i ha estat substituïda per Bàrbara Latorre. També han gaudit de minuts Patri Guijarro i Gemma Gili al tram final del matx.