Món Esport
El Barça expulsa 33 socis i en castiga 2.822 en la lluita contra el frau d’abonaments
  • CA

 

El Barça ha desgranat a través d’un comunicat les accions que emprendrà contra aquells socis i empreses presumptament implicats en les xarxes delictives que van participar en la falsificació d’entrades durant el darrer clàssic contra el Reial Madrid disputat al Camp Nou. Després d’un procés d’investigació iniciat per la Comissió de Disciplina, el club ha anunciat que sancionarà, amb diferents graus de càstigs, els 2.822 socis titulars d’un abonament implicats en la falsificació de milers de títols. La prioritat del club, assenyalen en el comunicat, és acabar amb les xarxes que s’han beneficiat d’aquests procediments fraudulents. El Barça interposarà una querella criminal contra els presumptes responsables d’aquestes xarxes, gràcies a la informació obtinguda en aquest procés. 

 

La sanció màxima, l’expulsió permanent i definitiva per a aquells socis abonats reincidents, afectarà a 33 socis. Seran castigats amb 18 mesos de suspensió de la seva condició de soci per a aquells que s’han oposat a l’acció empresa pel club o bé no han formulat al·legacions (1.673 socis). Als 481 socis que han reconegut els fets se’ls imposa una sanció de 14 mesos de suspensió. Als 511 que han rescabalat el perjudici causat se’ls impedirà ser socis durant 10 mesos, mentre que als 124 que han col·laborat a l’hora de donar informació sobre els tercers implicats rebran un càstig menor, de 6 mesos de suspensió. En el cas de les sancions temporals, es fixa com a data d’inici de suspensió l’11 de maig del 2018. La suspensió de la condició de soci implica la suspensió de la condició d’abonat. Els abonaments dels socis expulsats es posaran a disposició dels socis inscrits a la llista d’espera. Des de la temporada 2011-12 s’han concedit 2.362 nous abonaments a socis inscrits. 

 

L’acció executada en aquest clàssic forma part d’un seguit d’accions del Barça en la lluita continuada contra el frau, i d’una estratègia implementada des de l’any 2010, que busca garantir amb millor eficiència els drets dels socis. El Barça ha col·laborat amb la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, després d’haver estat notificat de l’inici de diligències d’investigació, i ha lliurat la informació recopilada dels socis que han aportat informació rellevant pel cas. En l’operatiu de l’acció antifrau hi van participar 120 persones, que van requisar la documentació falsificada a les portes d’accés del Camp Nou.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa