Món Esport
El Barça diu adéu a la Lliga perfecta (5-4)
  • CA

 

“Ens ha costat déu i ajuda arribar fins aquí”, canta Manel a les Corrandes de la parella estable. I és el que deu pensar l’aficionat blaugrana avui, després de la desfeta al Ciutat de València contra el Llevant. Els granota han guanyat 5-4 al campió, fins avui, invicte de la Lliga. S’ha adormit el Barça a la penúltima jornada, esguerrant el record d’imbatibilitat després que Valverde acceptés per primera vegada que era l’objectiu de l’equip a dues jornades del final. No podrà el Barça presentar un certificat de conformitat de tota una Lliga invicte però el recorregut dels homes del Txingurri a la competició de la regularitat és pràcticament inigualable.

“Junts vam alliberar París, vam tombar el mur de Berlín i navegant amb els vikings empunyant la torxa, com si fóssim Bonnie and Clyde o un parell de samurais, no ens farem enrere mai, fidels al repte”. Són les estrofes de la cançó Invencibles, dels Catarres, una de les sintonies que sona cada dia de partit a l’Estadi. S’ha aferrat el Barça a l’esperit de la cançó dels Catarres per finalitzar la Lliga amb una nova mostra d’heroisme, provant de remuntar un 5-1 en contra sense la seva gran estrella, Leo Messi. Coutinho s’ha erigit com a líder però el Barça no ha mantingut el rècord d’imbatibilitat al Ciutat de València. S’hi ha posat tard l’equip contra el Llevant (5-4), que ha intentat tirar de grandesa per esmenar una desfeta de proporcions bíbliques. 

Ha estat un partit desastrós dels culers en l’àmbit defensiu. La rereguarda improvisada, amb Semedo a la dreta, Yerry Mina i Vermaelen a l’eix i un Jordi Alba més pendent d’atacar que de fer la seva feina, han fet aigua. S’ha lesionat Vermaelen i encara no sap on s’ha de col·locar Yerry Mina, absolutament perdut, demostrant que no està preparat per jugar al Barça. Somniarà la defensa barcelonista amb Boateng, autor de tres dels cinc gols granotes. Ha obert la llauna el ghanès rematant una centrada de Morales, que s’ha esmunyit entre tres defensors blaugranes. L’africà ha eixamplat la distància al 32′, fent perillar  l’imbatibilitat blaugrana. 
 

S’ha afanyat a plantar cara Coutinho, amb un xut des de la frontal que ha tocat el cos d’un jugador local. Ha estat el primer tímid conat de reacció d’uns futbolistes que han sortit adormits, sense esma ni ganes a la segona meitat. Bhardy, des de la frontal, ha fet el 3-1 només tornar al camp. Boateng, que ha concretat un hattric i de nou Bhardy, al 56′, han obert una escletxa que semblava insalvable al marcador. Ha naufragat el Barça al Ciutat de València però Coutinho s’ha encaparrat a treure aigua de la barca, fent creure els seus companys en la remuntada. El fitxatge més car de la història del Barça ha materialitzat el seu primer hattric com a blaugrana anotant també el 5-2 i el 5-3. Suárez, de penal, al 66, ha fet el 5-4. 

Els blaugranes han fet tres gols en 6 minuts per posar la por al cos al Llevant però no han trobat el premi de l’empat. No ha pogut evitar la derrota el Barça i acaba la temporada sense posar-hi el llaçet de la Lliga perfecta però ningú pot retreure res al Barça a la competició domèstica, ja que han fet la millor Lliga de la història moderna. Els culers es lamenten: “ens havia costat déu i ajuda arribar fins aquí…”, però en realitat, el Barça ha demostrat que a la Lliga són gairebé “invencibles”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa