Món Esport
El Barça desactiva el Reial Madrid al Palau (85-75)
  • CA

El Barça Lassa s’ha endut el clàssic de bàsquet després d’aconseguir una victòria merescuda i treballada davant un pobre Reial Madrid. El Palau Blaugrana ha vibrat amb l’exhibició dels seus jugadors, sobretot d’Ante Tomic, i ha celebrat una victòria importantíssima davant el gran favorit per endur-se la Lliga Endesa aquesta temporada (85-75).

En un primer quart clarament dominat pel Barça, els homes de Bartzokas han efectuat una molt bona defensa davant un Reial Madrid que ha hagut de buscar la zona exterior per tal de disposar d’opcions. Sota l’anella, els blancs han tingut dificultats davant la bona predisposició blaugrana, però Sergio Llull, Rudy Fernández i Andrés Nocioni han evitat que els catalans marxessin amb una distància de punts considerable al segon període.

 

Una distància que, finalment, l’equip madrileny no ha pogut evitar. El segon quart ha deixat el Madrid molt tocat, després que el Barça hagi dominat tots els aspectes del joc, des del rebot defensiu i ofensiu, la defensa dins i fora l’ampolla i les transicions defensa-atac. A l’ampolla -on s’ha decidit el partit-, els blaugrana han estat molt superiors, sobretot en atac, on el Reial Madrid no ha pogut aturar les embestides dels pivots, sobretot d’Ante Tomic, el millor jugador del partit (19 punts, 7 rebots i 5 assistències). El descans ha arribat amb els catalans a 16 punts del Reial Madrid, la màxima diferència fins aleshores dels 20 minuts disputats.

A la segona part, el Barça Lassa ha aconseguit el més important, mantenir el gran aventatge de punts respecte un Reial Madrid que ha seguit sense poder evitar les internades de Tomic i d’un superlatiu Perperoglou, que ha anotat 18 punts i s’ha convertit en el revulsiu barcelonista en un tercer període clau per deixar els blancs desconnectats. Sota la batuta de Tyrese Rice, el Barça ha acabat atropellant el Madrid amb una gran efectivitat sota l’anella.

 

Després d’un tercer quart que ha acabat amb el Barça a 14 punts del Madrid, és a dir, una distància molt similar amb la qual els de Bartzokas han marxat al descans, els blaugrana han confirmat una victòria àmpliament merescuda davant un equip que no ha estat a l’altura del partit, tot i la reducció de punts blanca en els sis primers minuts del darrer quart, on s’ha acostat a vuit de diferència. Un triple de Kopponen, però, ha frenat la sagnia i ha fet recuperar la confiança als catalans. El Reial Madrid ha deixat una pobríssima estadística en llançaments de dos punts (47%, pel 71% del Barça), fet diferencial que ha marcat l’esdevenir d’un enfrontament dominat de principi a final pel Barça Lassa.

 

Debut de Kopponen la Palau

 

D’altra banda, el Palau Blaugrana ha viscut un altre esdeveniment agradable, el debut a casa de Petteri Kopponen després dels dos mesos que el finlandès ha passat fora les pistes. El que fou un dels fitxatges d’aquest estiu va patir un perillós accident de trànsit que el va deixar desactivat de l’esport durant unes setmanes. Ara, totalment recuperat, ja s’ha convertit en un dels homes clau d’aquest nou conjunt.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa