Món Esport
El Barça de bàsquet torna a somriure
  • CA
Víctor Claver, durant el partit entre el Movistar Estudiantes i el Barça.
Víctor Claver, durant el partit entre el Movistar Estudiantes i el Barça. | EFE

Nou victòries en els últims 10 partits; colíder de la Lliga Endesa amb vuit triomfs i només una derrota (8-1); cinc duels consecutius guanyats a l’Eurolliga després d’un inici dubtós (5-2); més de 100 punts anotats en dos dels últims tres compromisos; sensació d’equip compacte i fiable per sobre de qualsevol cosa. El Barça Lassa ha alçat el vol després d’anys de naufragi, i les victòries en una pista on feia cinc visites que no guanyava, la del Movistar Estudiantes, i en la del Zalgiris Kaunas a la pròrroga –encara que després d’encaixar un parcial final en contra de 17 a 4 que la va forçar– són les principals encarregades de corroborar-ho.

 

Svetislav Pesic segueix legitimant el seu projecte. El serbi va arribar a mitjans de la temporada passada per rescatar un equip emocionalment i esportivament desfet. Va aconseguir guanyar la Copa del Rei, però el títol no va difuminar el mal paper del conjunt blaugrana a l’Eurolliga i la Lliga Endesa, les dues competicions més importants. Lluny d’abandonar el vaixell mentre aquest se seguia enfonsant, Pesic va renovar per demostrar que tenia potencial per tornar a fer temible la secció de bàsquet culer, a Espanya i a Europa. No era una tasca senzilla, però el temps li ha acabat donant la raó.

 

La història comença a canviar. Encara queda molta temporada al davant i molts partits per disputar, quelcom que convida a la prudència i a la calma, però la realitat és que el Barça Lassa torna a ser un equip competitiu. Ho haurà de demostrar en el tram decisiu del curs, però l’inici d’aquest ha estat notable. Els blaugrana han vençut els seus pitjors enemics, la irregularitat i la inconsistència, i, després de molt temps, ja saben encadenar bones actuacions amb poc més de 48 hores de marge. El Palau Blaugrana està gaudint de les actuacions dels seus jugadors i espera amb il·lusió que, més enllà dels títols que s’aixequin, la seva entitat recuperi el prestigi internacional que tant havia costat guanyar i que tan fàcil ha estat d’enderrocar (no ha calgut ni un lustre de decepcions per fer-ho).

Pau Ribas, durant el partit entre el Movistar Estudiantes i el Barça.

El ressorgiment català no s’ha produït com a conseqüència de la inspiració d’una estrella, sinó gràcies a la clarividència col·lectiva. Per primer cop després de força anys, els bons fitxatges conceptuals s’han traduït en bons fitxatges sobre el parquet i, si tot segueix així, el pròxim estiu no serà tan mogut a les oficines blaugrana com ho han estat els últims. 12 dels 13 jugadors que ha utilitzat Pesic aquesta temporada han estat titulars en algun dels vuit partits de la fase regular de la Lliga, una dada que palesa la força del conjunt més enllà de les individualitats. Singleton, Kuric, Heurtel, Ribas, Claver, Tomic, Seraphin, Pangos, Hanga, Blazic, Oriola, Pustovyi, Smits… tots estan sumant i l’equació comença a donar els resultats esperats.

 

A banda de la qualitat, la regularitat en els triomfs ha arribat gràcies a la reconciliació culer amb el caràcter. L’entrenador, Svetislav Pesic, té més que clara la fórmula de l’èxit i la va tornar a deixar clara després de la darrera victòria: “Quan estem concentrats i juguem com entrenem, fem un bàsquet molt sòlid. Tenim sis jugadors nous i han d’adaptar-se. Necessiten temps, però estem en una situació en què juguem bé i millorem partit a partit. Amb el potencial d’aquest equip encara podem jugar molt millor. Ens falta continuïtat, però tenim bones sensacions no només pels resultats, sinó també pel que ha aportat tothom”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa