Món Esport
El Barça cobra 23 milions d’euros per Paco Alcácer
  • CA
Paco Alcácer celebra un gol amb la samarreta del Borussia Dortmund. | EFE

Auf Wiedersehen. El Barça ha confirmat el que el Borussia Dortmund va anunciar a finals de novembre: la cessió de Paco Alcácer ha arribat a la seva fi. El club alemany, que lidera la Bundesliga a sis punts del segon classificat, el Bayern de Munic, i a nou del el Borussia Mönchengladbach, tercer, lliga el davanter valencià per a les pròximes cinc temporades i mitja. El Barça rep els 23 milions d’euros fixos d’opció de compra estipulats en les negociacions del passat estiu i el de Torrent es compromet amb el seu nou equip fins al 30 de juny del 2023. El conjunt blaugrana podrà ingressar cinc milions més en concepte de variables.

 

Així, el líder de la competició de la regularitat d’Alemanya s’assegura que el Barça no recupera el jugador, sigui per fer un relleu generacional amb Luis Suárez o per aprofitar que ha alçat el vol per vendre’l per una quantitat més elevada. Els culers, però, tindran “un 5% de la plusvàlua d’una futura venda del jugador per part del Borussia Dortmund a un tercer equip”, segons han informat mitjançant un comunicat.

 

Després de dos anys en l’ostracisme, a l’ombra de Luis Suárez i sense tenir oportunitats per demostrar la seva vàlua, Paco Alcácer n’ha tingut prou amb mig any per convèncer els directius, els afeccionats i l’entrenador del Dortmund, Lucien Favre, que està preparat per ser un futbolista important en un conjunt del màxim nivell europeu. El seu bon paper a la Bundesliga, que ha catapultat el Dortmund cap al lideratge d’aquesta, també li ha servit per tornar a la selecció espanyola. Només ha jugat dos compromisos amb el conjunt de Luis Enrique aquesta temporada, però durant aquests va veure porteria en tres ocasions.

 

Paco Alcácer ja és història al Barça. Ni com a quart davanter en el seu primer any, marcat per l’omnipresència del trident Messi-Suárez-Neymar, ni quan el brasiler va fitxar pel PSG, el valencià va comptar amb la regularitat necessària per sentir-se un jugador important a la capital catalana. Tot i això, l’excessiva pressió que se li va encomanar va fer passar per alt bones actuacions i gols importants, com els que van donar la victòria contra el Sevilla i l’Athletic Club en el primer curs de Valverde. El futbolista de Torrent haurà passat sense pena ni glòria (15 gols i una targeta groga en 2.299 minuts) pel Camp Nou, que s’acomiada d’ell amb mal sabor de boca i amb la sensació que tot plegat podria haver estat molt diferent, i més tenint en compte el seu bon rendiment al Signal Iduna Park.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa