El Barça busca el liderat amb un ull al Calderón (16:15 hores)
Lionel Messi celebra el gol decisiu a Mestalla. | EFE

Luis Enrique va trencar la seva pròpia norma de no donar cap pista al futurs rivals al terreny de joc i va afirmar, amb rotunditat, que el valencià Paco Alcácer serà titular aquest dissabte a la tarda al Camp Nou, en el partit que enfrontarà el Barça amb el Màlaga (16:15 hores). Després de l’aturada de seleccions, on l’equip ha patit una nova baixa inesperada amb la lesió muscular de Samuel Umtiti, el futbol de clubs torna a l’estadi amb un partit força atractiu davant un rival amb dues cares ben diferenciades: èxit a la Rosaleda, fracàs lluny del seu estadi.

El tècnic blaugrana recupera Gerard Piqué, Jordi Alba i Aleix Vidal, tots tres amb l’alta mèdica des d’aquest mateix dissabte al matí, però no fa net amb Jérémy Mathieu, que seguirà sense poder-se vestir de curt i ajudar els seus companys en defensa. Aquest panorama deixa la línia defensiva amb Aleix Vidal, Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Digne i Jordi Alba com a únics homes disponibles (només dos centrals), fent possible un 4-3-3 amb el dubte del francès o el de L’Hospitalet a la banda esquerra. Tot i això, Sergi Roberto arriba forçat per l’acumulació de minuts, amb la qual cosa es podria tornar a veure una línia de tres en defensa. Aleix Vidal no sembla que pugui ocupar aquest lateral dret.

Al mig del camp, dubtes i certeses. Sergio Busquets no descansa, però segueix essent imprescindible en aquesta zona del terreny de joc, amb la qual cosa tot fa pensar que saltarà al camp amb els seus deu companys; Rakitic només va jugar amb Croàcia dissabte passat i no ho va fer en l’amistós d’aquest dimarts, amb la qual cosa arriba fresc i amb totes les opcions de ser titular; i el dubte arriba a l’interior esquerre, on Arda Turan, Denis Suárez i André Gomes es disputaran la posició. Arda va disputar els noranta minuts amb Turquia, també dissabte passat, André Gomes va fer el mateix el diumenge amb Portugal i Denis ha sumat 175 minuts en dos partits oficials de la selecció espanyola sub-21, el darrer aquest mateix dimarts. Tot fa pensar que els dos estrangers tenen més possibilitats de jugar aquest dissabte davant el Màlaga que el jove gallec.

En atac, cap interrogant. Tot i que ambdós hagin disputat els dos partits amb les seves seleccions, Lionel Messi i Neymar Jr seran titulars al Camp Nou, amb un acompanyant menys habitual. Luis Suárez, sancionat per acumulació de targetes grogues, cedirà el seu lloc a Paco Alcácer, que disposarà de noranta minuts al costat de les dues bèsties més desequilibrants d’Europa per demostrar les seves condicions com a substitut real de l’uruguaià. Serà una prova de foc per al de Torrent, que no tindrà substitut natural en la seva posició.

Amb un ull al Calderón

Si el Barça aconsegueix la victòria davant el Màlaga serà líder provisional de la Lliga. A les 20:45 hores començarà un enfrontament madrileny decisiu per a la classificació. Al Vicente Calderón, l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid es veuran les cares en un ambient sempre imponent. Una victòria dels blancs mantindria l’equip de Zinedine Zidane en el liderat, però una derrota o un empat, aquest darrer condicionat pels gols blaugrana, els deixaria en la segona posició. En cas d’empat a Madrid, el Barça seria líder únicament si aconseguís guanyar al Màlaga amb una diferència superior als dos gols, ja que, actualment, el Reial Madrid suma dos gols més que els catalans en el global de la competició.

L’aposta d’El Món: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Digne; Sergio Busquets, Rakitic, André Gomes; Messi, Paco Alcácer i Neymar Jr.