Dues aficionades del Barça denuncien agressions masclistes durant el Clàssic al Bernabéu

Les seguidores van ser insultades i colpejades i van demanar ajuda als guàrdies de seguretat, que no van fer res al respecte

L'afició del Bernabéu demana la dimissió de Florentino.

L’afició del Bernabéu demana la dimissió de Florentino. | EFE

Dues aficionades del Barça van ser agredides físicament i verbal al Santiago Bernabéu en la mitja part del Clàssic de Lliga en què els d’Ernesto Valverde van difuminar el Madrid de la lluita per la competició de la regularitat. Les seguidores van viure una situació d’extrem masclisme que han denunciat a la Policia Nacional i han fet públic a través del programa de ràdio El 10 del Barça.

 

“Que guapa que ets”, “feminazi” i “com em facis una foto a mi et pego” són alguns dels insults que diferents socis merengues van propinar contra les afeccionades blaugrana. Les dones han emès un vídeo en el qual expliquen el que va passar i aporten un vídeo que ho demostra. “Vaig anar amb la meva mare al Bernabéu a gaudir d’un espectacle futbolístic i vam ser agredides físicament i verbal. En el descans vam anar a denunciar als guàrdies de seguretat el que estava passant, però no ens van fer cas. Ens van dir que calléssim, que estàvem en un camp aliè i que no havíem de celebrar els gols del Barça“, comença explicant María Belén Maresky, una d’elles.

 

“És lamentable que deixin entrar persones com aquestes al camp. I més que siguin socis i que formin part del club. Nosaltres pensàvem que Espanya era diferent. Venim de Sud-Amèrica i ens pensàvem que aquí la gent era més civilitzada. Ens havien dit que persones del Barça i del Madrid podien conviure perfectament en un partit d’aquesta magnitud, però ja vam veure que no és així“, segueix la seguidora. Segons la denúncia que han fet, alguns socis blancs, a més, els van fer les banyes mentre s’intentaven fer una fotografia i els van colpejar a l’esquena, el cap i les cames.

 

Nou comentari