Món Esport
DIS demana cinc anys de presó i la inhabilitació per a Neymar Jr
  • CA

El fons d’inversió DIS no perdonarà res a Neymar Jr, ni al seu pare. Després que l’Audiència Nacional hagi desestimat els recursos presentats per el Barça, la societat N&N, el Santos i Nadine Gonçalves (mare de Neymar Jr) per evitar el judici, un advocat del grup DIS ha celebrat la decisió del tribunal espanyol i ha explicat, en declaracions al mitjà brasiler UOL, que la petició del fons d’inversió serà de cinc anys de presó per al jugador i la inhabilitació per poder practicar el futbol durant la condemna.

“Per al jugador, la Fiscalia espanyola i els nostres clients, DIS i FAAP, estan d’acord que una de les penes que han de ser aplicades al jugador és de presó. Nosaltres demanem cinc anys, mentre que la Fiscalia en demana dos”, manifesta Paulo Nasser, advocat de DIS al Brasil. “A més, existeix la possibilitat d’una pena d’inhabilitació professional per a que el jugador no pugui exercir la professió durant la condemna”, afegeix.

 

D’altra banda, el mateix Nasser afirma que DIS no va iniciar l’acció per reclamar únicament els diners que, segons van dir, els pertanyien pel fitxatge del futbolista: “Els nostres clients són en aquesta acció per justícia, no per diners. Ells van ser enganyats, van ser víctimes d’un negoci fraudulent, que des de l’àmbit civil és antiètic i immoral. El jugador va jugar contra el club que li va pagar deu milions d’euros en una final del Mundial de Clubs, ja amb aquests diners a la butxaca”.

En resposta a aquestes declaracions, Neymar Jr i el seu pare han assegurat al mateix mitjà brasiler, mitjançant un representant de l’empresa N&N, que el futbolista “no anirà a la presó”. Segons un executiu de l’empresa, “no hi ha delicte, els acusats estan perplexos per les acusacions i creuen que seran absolts per l’inexistència d’aquests delictes”.

 

“Tècnicament”, segueix el representant d’N&N, “l’Audiència Nacional ha canviat la decisió de l’any passat i no ha d’excloure cap preliminar del procés, tenint les dades i havent analitzat els fets”. A més, assegura que “Neymar té el sagrat dret d’escollir on vol treballar, independentment de les condicions econòmiques ofertes”.

 

En una entrevista per a La VanguardiaPau Molins, advocat especialista, “el delicte que se li atribueix, de corrupció entre particulars, va ser introduït fa pocs anys a Espanya i no té tradició en els nostres tribunals. Va ser instaurat per castigar empresaris i patrons subornats per tercers per perjudicar els interessos d’una pròpia empresa. La Fiscalia no ha tingut en compte que Neymar no ha estat mai propietari o director de DIS, un requisit bàsic per aplicar el delicte de corrupció entre particulars”. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa