Món Esport
Descans obligat (i merescut) per a Rakitic
  • CA

Males notícies per a Ivan Rakitic i el Barça. El conjunt blaugrana ha confirmat que el migcampista, que va demanar el canvi en el minut 67 del partit de la UEFA Nations League entre Croàcia i Espanya a Zagreb, té “una elongació al semimembranós de la cama dreta” i, encara que el club s’ha limitat a informar que “l’evolució marcarà la seva disponibilitat”, el croat ja sap que estarà entre uns 10 i 15 dies de baixa.

 

 

Ernesto Valverde i Zlatko Dali?, el seu seleccionador perden un dels pulmons i capitans (en el primer cas, metafòricament parlant) dels seus respectius equips. Contra Espanya, Rakitic es va fer un petit trencament als isquiotibials que el mantindrà dues setmanes sense poder jugar. El croat haurà de veure des del sofà de casa el decisiu partit de la seva selecció contra Anglaterra i el compromís del Barça contra l’Atlètic de Madrid al Wanda Metropolitano –ja ho anava a fer igualment, com a conseqüència de la seva expulsió contra el Betis–, té força complicat arribar al partit de Champions davant el PSV Eindhoven (28 de novembre) i també és dubte per a la visita del Vila-real al Camp Nou (2 de desembre).

 

Tenint en compte que el següent partit intersetmanal dels blaugrana serà contra la Cultural Leonesa (5 de desembre), si Rakitic no ha reaparegut abans de la tornada dels setzens de final de la Copa del Rei, el més normal és que no ho faci fins al derbi català contra l’Espanyol a Cornellà (8 de desembre). Cal destacar que, des que va fitxar pel Barça, el migcampista mai ha estat més de dues setmanes de baixa, quelcom que hauria de seguir sent així si se segueixen els terminis establerts. Valverde no prendrà cap risc tal com ha fet amb Samuel Umtiti o Leo Messi: la profunditat de la plantilla culer està capacitada per sobreviure a qualsevol imprevist com aquests.

 

Un inici de temporada exigent

 

La lesió de Rakitic, una mala notícia sense cap mena de dubte, també té un aspecte positiu: el croat posarà punt final a un inici de temporada carregadíssim de minuts. Després d’un Mundial de Rússia en què Croàcia va arribar a la final després de superar tres pròrrogues i en què el futbolista del Barça va jugar 638 minuts, Ernesto Valverde li ha donat molt poc marge de recuperació: el migcampista ha disputat més del 80% dels minuts del seu equip (85% a la Lliga Santander i 98% a la Champions) i ha tingut presència en tots els partits de la temporada, Supercopa inclosa (tot i que va entrar a la mitja part), menys en el matx d’anada dels setzens de final de la Copa del Rei. Un total de 1.394 minuts als quals s’han de sumar els 248 de UEFA Nations League que també ha jugat en poc més de tres mesos. El petit trencament als isquiotibials de la cama dreta que s’ha fet li ha servit en safata una gran oportunitat per descansar i arribar bé en el tram decisiu del curs. Descans merescut, forçat i necessari per a Rakitic: ha arribat l’hora de Carles Aleñá, Arturo Vidal, Denis Suárez i companyia.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa