La defensa, el pilar rejovenit del Barça

Amb una mitjana d’edat de menys de 25 anys, la línia més endarrerida de l’equip és també la més jove

La renovació és vital. Les incorporacions de Junior i Wagué han completat aquest estiu un procés de reducció de la mitjana d’edat a la defensa del Barça, que l’han convertida en la línia més jove de l’equip. Exceptuant els veterans Piqué i Jordi Alba, la resta de futbolistes que ocupen aquestes posicions a l’equip d’Ernesto Valverde tenen 25 anys o menys. Lenglet i Semedo són, dels joves, els dos que més compten, actualment, per al tècnic, mentre que hi ha apostes de futur en Todibo i Wagué, que tenen 19 i 20 anys respectivament.

Després del tancament de mercat, la mitjana d’edat de la base de la piràmide del conjunt blaugrana ha quedat fixada en 24,7 anys. Els vuit integrants tenen en ordre, de major a menor, 32 anys, Piqué; 30, Jordi Alba; 25, Umtiti i Semedo; 24, Lenglet; 23, Junior; 20, Wagué i 19, Todibo. El procés de renovació del club va començar amb el fitxatge d’Umtiti el 2016. El 2017 es va fitxar Semedo i al 2018, Lenglet i Todibo. Wagué i Junior han estat els últims a arribar.

D’aquesta manera el club s’assegura un bloc defensiu de garanties per als pròxims cursos i tenir preparats uns recanvis naturals davant una futura retirada dels futbolistes d’edat més avançada. Si es posa la mirada en el present, l’equip ha aconseguit combinar l’experiència amb la frescor, que ara s’ha de transformar en un bloc de garanties. La realitat és que l’inici de temporada de l’equip quant a eficàcia a darrere té molt marge de millora: ha encaixat cinc gols en els tres partits oficials disputats i, com a mínim, un en cadascun d’ells.

Més informació

Nou comentari