Món Esport
Debut de Valverde amb protagonisme per a Neymar Jr (00:00h)
  • CA

El d’avui havia de ser el debut d’un nou projecte. De fet, ho és, però la posada en marxa del Barça d’Ernesto Valverde es veu ennuvolada per la incertesa que rodeja la figura de Neymar Jr. El brasiler és el protagonista de la setmana. El seu futur, una incògnita encara per als que no coneixen fil per randa l’operació a tres bandes entre el PSG, el jugador i el seu pare i que manté el Barça sense potestat de manifestació.

El club català no hi pot fer res, simplement resar perquè els seus companys d’equip el convencin i esperar que el futbolista decideixi quina samarreta lluirà aquesta propera temporada. El va renovar el passat octubre i no ho tornarà a fer, encara que existeixi la possibilitat d’una sortida immediata en direcció París. En els propers dies, els dubtes sobre el seu futur s’aniran esvaïnt.

 

El sistema, els nous mecanismes de joc, la velocitat de circulació, la pressió i el debut de Nélson Semedo tenen el seu atractiu pels qui esperen analitzar els primers 90 minuts de l’era Valverde. El seu Barça es posa a rodar aquesta matinada (00:00h) a Nova York i davant un rival d’entitat com la Juventus, actual campió de lliga i copa a Itàlia i sotscampió de la Lliga de Campions. I, cal recordar-ho, qui va eliminar els blaugrana als quarts de final de la Champions, essent clarament superior.

Però Neymar Jr centra totes les mirades. Ni Semedo, ni els joves del planter, ni el mateix Messi, sempre un gran estímul arreu, ni l’esquema tàctic. Tot queda en un segon pla a l’espera que el davanter brasiler es pronuncii públicament, un fet que té alterada mitja cúpula directiva i executiva del club. Bartomeu vol que Neymar Jr es manifesti, però el jugador segueix a la seva, entrenant, publicant fotografies amb missatges enigmàtics i alimenant les especulacions. I la seva figura mediàtica creix, fent realitat la voluntat del seu pare d’incrementar exponencialment -i dia rere dia- el seu valor comercial.

 

Aquesta propera mitjanit, el protagonista del debut de Valverde no serà ningú més que Neymar Jr. Ni tan sols el mateix entrenador, que té el repte majúscul de combinar les proves individuals i tàctiques amb un funcionament global que permeti competir de tu a tu amb un gegant d’Europa totalment consolidat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa