Món Esport
De Jong viu la seva primera nit gran al Bernabéu
  • CA
De Jong, abans del partit de Champions al Santiago Bernabéu.
De Jong, abans del partit de Champions al Santiago Bernabéu. | EFE

Frenkie De Jong és d’aquells futbolistes avançats a la seva època. Amb només 21 anys, el migcampista s’ha erigit com a peça clau de l’Ajax i de la selecció holandesa absoluta, quelcom que li ha permès trucar la porta dels millors clubs d’Europa. Durant el mes de gener, el Barça li va obrir i li va demanar una cosa mentre firmava el contracte que entrarà en vigor a partir del pròxim mes de juliol: “Elimina el Madrid de la Champions”. Dit i fet. L’Ajax assalta el Santiago Bernabéu i remunta els vuitens de final amb una actuació espectacular del nou fitxatge blaugrana.

 

De Jong va tornar a aprofitar la repercussió mediàtica d’un partit del màxim nivell del futbol europeu per demostrar que és un jugador cridat a liderar el mig del camp del Barça durant molt temps. Segur amb la pilota als peus, molt aplicat en les transicions, sobretot les defensives, clau en la sortida de pilota i extremadament participatiu durant els 90 partits del triomf holandès contra el Madrid, el ’21’ va deixar ben clar que el preu que Bartomeu va pagar per fitxar-lo (75 milions d’euros fixos més 11 de variables) no és, ni de bon tros, excessiu. De Jong és un veterà de 21 anys que no renuncia a la beneïda innocència dels més joves. El futur és seu.

De Jong, durant el Madrid-Ajax de Champions.
De Jong, durant el Madrid-Ajax de Champions. | Europa Press

En el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions League, De Jong va ser el que més passades bones va fer (49) i el migcampista que més pilotes va recuperar (6). La perla holandesa va guanyar la partida a Luka Modric (actual Pilota d’Or), a qui va empetitir sense escrúpols ni miraments, i va conduir el seu equip cap a un triomf històric. No va marcar i, en conseqüència, sortirà en les recopilacions de les millors jugades, però la realitat és que sense la seva figura l’Ajax hauria tingut difícil golejar el Madrid al seu estadi.

 

De Jong és d’aquells futbolistes que estan tan avançats a la seva època que va viure la seva primera gran nit al Santiago Bernabéu com a culer sense la necessitat de vestir-se amb la samarreta blaugrana. I ho ha fet en una setmana clau, després que el Barça s’hi passegés dues vegades en només quatre dies. Els blaugrana s’han acostumat a guanyar a l’estadi de l’etern rival. De Jong, evidentment, no vol ser menys.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa