Frenkie de Jong és sinònim de futbol. El migcampista holandès, que no ha necessitat ni una temporada per deixar ben clar que els 86 milions d’euros que el Barça va pagar per ell el passat estiu estaven molt més que justificats, entén que, en un empat, més enllà de la igualtat numèrica sempre hi ha algun equip que surt reforçat. I que, en els dos darrers compromisos que ha jugat el conjunt blaugrana, a Anoeta i contra el Madrid, el seu equip no ha estat el vencedor moral ni futbolístic.

La recepta per esvair els dubtes del passat i per evitar que tornin a fer acte de presència en el moment decisiu de la temporada passa pel seu inconformisme. Al Camp Nou, sense uns mitjans acceptables no hi ha un final feliç. El Barça necessita imposar el seu estil per regnar a Espanya i, sobretot, Europa, ja que no sap fer-ho des del practicisme ni des de la contundència a les àrees. Només cal veure el que ha passat les darreres temporades a la Champions per palesar aquesta realitat. El futbol et torna el que li dones positivament, però també negativa. I De Jong ho té molt clar.

Les seves declaracions després de viure el primer clàssic a Ziggo Sport, recollides pel diari SPORT, ho evidencien: “L’ambient i l’estadi han estat genials, però nosaltres esperàvem jugar millor. El partit en si mateix ha estat una mica decebedor. Si ets el Barça i jugues a casa, estàs obligats a guanyar. Si empates, no pots estar satisfet. Ens han pressionat molt bé i no hem aconseguit connectar amb els davanters”. L’exjugador de l’Ajax, que va completar 65 passades amb un 89,2% d’encert, no va jugar el seu millor partit individual ni va poder millorar el rendiment col·lectiu, quelcom que no el va satisfer.

Frenkie de Jong també és sinònim d’intel·ligència. Futbolísticament i emocional. El migcampista sap molt bé què necessita sentir una afecció culer cada vegada més desencisada amb el joc del Barça. A les xarxes socials, el ’21’ ha traslladat als seus seguidors que, segons el seu parer, els dos darrers empats han estat “decebedors”, ja que al Camp Nou és tan imprescindible vèncer com convèncer.Més notícies

Ansu Fati torna a fer història amb el Barça

L'extrem s'ha convertit en el futbolista més jove a jugar un Barça-Madrid del segle XXI

El Barça celebra el desè aniversari del sextet amb un vídeo sense Guardiola

El detall no passa desapercebut a la xarxa i els afeccionats blaugrana exterioritzen el seu malestar

Nou comentari