No és un clàssic, no són rivals (4-1)

Nova demostració de la immensa superioritat del Barça femení sobre el Reial Madrid. En la segona ocasió en què ambdós equips s’han trobat en un partit oficial de Lliga, les blaugrana han tornat a golejar les blanques i no els han donat ni la més mínima oportunitat de plantar cara (4-1).

La primera meitat ja ha acabat amb el partit sentenciat per part culer. Alèxia Putellas ha avançat el Barça al minut 14 amb un autèntic golàs des de la frontal de l’àrea. Qui millor que ella, la capitana, per obrir la llauna contra el Madrid. Només han passat deu minuts i Jenni Hermoso ja ha marcat el segon. Després d’una bona jugada individual d’Oshoala, la davantera madrilenya ha aprofitat el refús de la portera per tornar a trobar el camí del gol. Poca estona després, Oshoala s’ha redimit i ha fet el tercer gràcies a una molt bona assistència d’Alèxia.

A la segona part el Barça ha continuat gaudint d’oportunitats per ampliar l’avantatge, però els pals i els guants de Misa ho han impedit. La portera merengue, però, ha estat expulsada per aturar una pilota fora de l’àrea. A més a més, Oshoala ha pogut fer el seu segon després d’un error defensiu del Madrid. A les acaballes del partit, Olga ha retallat distàncies de forma anecdòtica de penal. Mapi León ha vist la targeta vermella i ha estat una acció molt polèmica, ja que les imatges indiquen que ha tocat pilota. Tanmateix, ni així han pogut inquietar el Barça femení, que ha avançat segur cap a la victòria.

Amb aquest triomf, les blaugrana es consoliden encara més a la primera plaça de la classificació. La seva superioritat és majúscula i les dades així ho demostren. Només han rebut tres gols en contra i han guanyat absolutament tots els partits, amb golejades contínues. Tenen fins a quatre partits menys que algunes de les perseguidores i, tot i això, lideren la Lliga amb cinc punts d’avantatge respecte al Llevant, al Reial Madrid i a l’Atlètic. La Primera Iberdrola no se’ls hi escaparà.

El debat del clàssic queda doncs, de moment, aparcat. El Barça continua demostrant múscul i amb aquest partit s’ha posat de manifest que el Reial Madrid és a anys llum de les culers. Per respecte a la història del futbol femení, un equip que acaba d’arribar a la categoria no pot ser considerat l’etern rival de les blaugrana. En tot cas, aquesta consideració hauria de quedar reservada per a l’Atlètic de Madrid.