Fer els deures i poca cosa més. El Barça ha guanyat el seu partit contra l’Osasuna al Sadar fent un joc bastant discret, amb la notícia més destacada que han posat la pilota a la teulada de l’Atlètic de Madrid. Els matalassers s’enfronten demà al Reial Madrid en el derbi madrileny i, si vencen els blancs, culers i merengues es posaran a dos punts dels de Simeone amb un partit més. En el darrer partit que el Barça juga sense president, Ilaix Moriba ha fet història i ha marcat el seu primer gol amb la samarreta blaugrana, que ha estat el que ha sentenciat el duel (0-2). El nou president agraïrà rebre el primer equip masculí de futbol en una situació prou plàcida i amb opcions de tot a la Lliga.

Koeman ha tornat a apostar pel sistema amb tres centrals i dos carrilers que tan bé li va anar contra el Sevilla, però aquesta vegada no hi ha hagut tanta sort. Si bé és cert que la defensa ha estat prou contundent, amb algunes grans intervencions de Ter Stegen, tot sigui dit, els blaugrana s’han trobat molt espessos en atac. Dest i Jordi Alba no han obert el camp amb prou claredat i, malgrat que Messi ha baixat a rebre la pilota molt a prop del mig del camp i ha construït amb un enorme criteri, el Barça no ha tingut gairebé cap ocasió de gol.

Ara bé, màxima efectivitat. En una d’aquestes accions en les quals Messi ha rebut una pilota a la zona de tres quarts del camp, ha vist una gran desmarcada de Jordi Alba i, en la clàssica jugada, li ha fet una passada fantàstica a l’espai. El lateral de l’Hospitalet ha deixat tots els rivals enrere per velocitat i s’ha plantat sol davant de Sergio Herrera. Malgrat que tenia molt poc angle, ha definit amb moltíssima potència i una gran col·locació. El porter de l’Osasuna no ha tingut cap opció.

Canvi de sistema

Koeman s’ha adonat que el sistema no estava funcionant i, tot i que el marcador li era favorable, no li ha tremolat la mà a l’hora de fer canvis. Ha canviat el 3-5-2 pel 4-3-3 i ha fet entrar Dembélé per Umtiti. Un central menys, un davanter més. D’aquesta manera, els blaugrana han passat a jugar amb dos extrems i dos jugadors a l’eix de la defensa.

Ja sigui pel canvi de sistema, ja sigui per una millora evident en la pressió, el Barça ha fet un pas endavant i s’ha començat a apropar al segon gol. Dembélé ha estat molt incisiu i el joc s’ha carregat per la seva banda. De Jong n’ha perdonat una molt clara davant de Sergio Herrera. Ha estat massa lent i Aridane ha rebutjat el seu xut. Gran partit del melenut central canari de l’Osasuna.

Als blaugrana els ha faltat contundència i l’Osasuna ho ha aprofitat per posar la por al cos dels de Koeman durant uns deu o quinze minuts. Gràcies a Calleri i Rubén García, els navarresos han tingut algunes arribades perilloses, però tampoc no han tingut fortuna de cara a porteria. A poc a poc, el Barça ha anat trobant la pilota i fins aquí ha arribat el perill dels d’Arrasate.

Tanmateix, amb el partit molt obert, en qualsevol moment podia arribar l’empat. Ha estat aleshores quan Ilaix Moriba s’ha convertit en Yaya Touré i ha fet història aconseguint la seva primera diana amb el Barça. I quin golàs! Messi li ha fet una passada a la frontal de l’àrea, el migcampista guineà ha retallat i s’ha tret un xut de ves a saber on que ha afusellat Herrera. Sentència i tres punts al sarró.



Més notícies
Els tres candidats | FCB
Els motius que han portat tres socis a votar Font, Freixa i Laporta
Notícia: Els motius que han portat tres socis a votar Font, Freixa i Laporta
Comparteix
Un dia abans de les eleccions més importants de la història del club fem una radiografia al votant de cada candidatura
El títol de la Champions League | Europa Press
Com s’ho faran Font, Freixa i Laporta perquè el Barça torni a guanyar?
Notícia: Com s’ho faran Font, Freixa i Laporta perquè el Barça torni a guanyar?
Comparteix
Repassem els punts més importants del programa de cada candidat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa