Messi fa els deures i permet als culers somiar amb la Lliga (4-1)

En el partit en el que Messi ha fet història i s’ha convertit en el futbolista amb més partits de la història del Barça, igualant a Xavi amb 767, hi havia altres coses importants. Sobretot, la necessitat i l’obligació de sumar els tres punts contra l’Osca, el cuer, per poder ajustar la Lliga més que mai i apropar-se a quatre punts de l’Atlètic de Madrid. Doncs dit i fet. Sense que hagi estat un gran duel dels blaugrana, que de ben segur no serà recordat gaire més enllà del rècord de Messi, els culers s’han imposat amb solvència i han fet els deures (4-1). Hi ha Lliga, molta Lliga, i, a més a més, l’argentí i Griezmann han regalat tres gols meravellosos als amants dels reculls de vídeos de la temporada de YouTube.

Primera meitat de videoteca

Ronald Koeman ha tornat a apostar per un sistema amb tres centrals. El tècnic neerlandès veu que l’equip se sent segur amb aquesta defensa i prefereix sacrificar De Jong a la línia del darrere que tornar als dos centrals. En aquest cas, li ha funcionat pel que fa a impedir atacs de l’Osca, però s’ha notat que faltava domini al mig del camp. A més a més, ha sortit amb tres davanters i dos carrilers, i els extrems, sobretot Dembélé, no han tingut cap continuïtat a causa de les arribades de Dest i Alba.

Així doncs, en un partit dominat pel Barça pel que fa a possessió i control de la situació, però amb poca lucidesa ofensiva, han estat les accions individuals les que han definit les línies mestres de l’enfrontament. Quan havien passat pocs minuts del deu, Leo Messsi ha volgut celebrar el seu partit 767 com a blaugrana amb un dels millors gols de la temporada. Ha superat Maffeo amb un toc subtil de pilota i, des de la frontal, ha clavat l’esfèrica a l’escaire amb una rosca sensacional.

Després d’uns minuts amb poques ocasions més enllà d’un travesser d’Alba que ha fet tremolar el Camp Nou sencer, Griezmann ha sentit enveja de l’argentí i l’ha volgut imitar. També des de la frontal, en aquest cas després d’una bona conducció individual, ha superat Álvaro Fernández amb una rosca encara més neta que la de Messi, si bé el francès ha tingut molt més temps per preparar-la.

Amb el partit en 2-0 i un Osca que no havia generat cap ocasió de perill, tot semblava que feia baixada pel Barça. En una de les últimes de la primera part, un travesser de De Jong hauria pogut sentenciar el partit. Ara bé, Cordero Vega, l’àrbitre del duel, ha decidit que preferia un enfrontament més emocionant i, ja amb el temps reglamentari més que superat, s’ha inventat un penal inexistent de Ter Stegen. Rafa Mir l’ha convertit i els blaugrana no han pogut marxar al descans amb tranquil·litat.

Tot controlat

Els més tribuneros s’han posat les mans al cap i han començat a patir per una possible remuntada de l’Osca, però els de Koeman tenien uns altres plans. Han seguit controlant el partit fins que al minut 53 han sentenciat el xoc. A la sortida d’un córner -sí, sí, no és broma- Messi ha centrat la pilota a l’àrea i Mingueza ha aprofitat la tíbia defensa dels aragonesos per elevar-se per sobre de tots i marcar un golàs de cap.

Malauradament, el Barça s’ha sentit guanyador i ha deixat de jugar. Ha cedit el control de la possessió a l’Osca i, malgrat que els visitants no han generat massa perill, el partit ha passat a ser més aviat avorrit. Menció especial per a Rafa Mir, que ha perdonat de forma incomprensible una rematada de cap davant de la porteria buida i amb Ter Stegen totalment venut.

Amb aquesta sensació estranya, de partit controlat, però no tancat, han anat passant els minuts fins que Messi ha decidit que volia un doblet. Ha tornat a marcar un gol espectacular, amb la seva clàssica rosca rasa des de la frontal de l’àrea per celebrar, amb més arguments que mai, que ha tornat a fer història amb el Barça, el club de la seva vida i al qual, després d’una actuació com la d’avui, els culers voldran que hi segueixi tota la vida.