Món Esport
El Maccabi i l’arbitratge frustren el març perfecte del Barça (99-94)
  • CA

El Barça de Sarunas Jasikevicius encadenava una ratxa d’onze victòries consecutives. Entre Lliga, Copa i Eurolliga, els blaugrana no perdien des del 26 de febrer, quan el discret Asvel Villeurbanne de Lió va trencar per primer cop una gran ratxa del bàsquet culer. Ara, el Maccabi de Tel Aviv ha aconseguit el mateix que l’equip francès i ha impedit que els de Saras fessin un març perfecte amb una victòria a Israel (99-94) que impedeix que els blaugrana s’assegurin el primer lloc de l’Eurolliga, tot i que ho continuen tenint a tocar.

El gran artífex del triomf del Maccabi ha estat Ante Zizic. El pivot croat ha culminat una gran actuació amb 24 punts, 8 rebots i un espectacular 33 de valoració. També l’han acompanyat favorablement Dragan Bender i Angelo Caloiaro. El partidàs de Nikola Mirotic, amb una doble figura, 23 punts, 10 rebots i 34 de valoració no ha estat suficient, així com tampoc ho han estat els 20 punts de Cory Higgins.

El partit s’ha decidit entre el primer i el tercer quart. Els locals han tingut un gran inici i una gran sortida des del vestidor i han aprofitat la migdiada blaugrana en aquests dos moments. Els de Saras han buscat la remuntada a la desesperada i amb èpica al darrer període i han forçat la pròrroga, però els de Tel Aviv han pogut ampliar l’avantatge al marcador durant el temps afegit.

Amb la pròrroga igualada, cal destacar una acció molt polèmica quan quedaven només dotze segons per acabar el duel. L’àrbitre del partit, Mehdi Difallah, ha xiulat una falta tècnica inversemblant sobre Nikola Mirotic pel simple fet de trepitjar la línia en un fora de banda. Un autèntic despropòsit. Amb tirs lliures i possessió a favor, ha regalat la victòria al conjunt d’Israel. El pavelló de la Mà d’Elies, ple gràcies a la gran campanya de vacunació del país asiàtic, ha celebrat el triomf com si es tractés d’una final, malgrat que ja són fora dels quarts de final.

Encara queden dos partits d’Eurolliga i el Barça hauria de poder assegurar la primera plaça en aquests. Malgrat que tenen dos rivals poderosos, el Fenerbahce i el Bayern de Munic, en tenen prou amb una victòria per poder certificar el lideratge de l’Eurolliga, cosa que aplanaria el camí dels de Saras fins a la Final Four, amb uns quarts de final molt favorables. Ara mateix, el rival dels blaugrana no seria ni més ni menys que el Reial Madrid.



Més notícies
Buffon, porter de la Juventus | Europa Press
Buffon, sancionat amb 5.000 euros per blasfèmia: “Déu gos!”
Notícia: Buffon, sancionat amb 5.000 euros per blasfèmia: “Déu gos!”
Comparteix
El mític porter de la Juventus també es perdrà un partit
José Manuel Franco, nou president del CSD | Europa Press
José Manuel Franco guanya la cursa a Albert Soler i és el nou president del CSD
Notícia: José Manuel Franco guanya la cursa a Albert Soler i és el nou president del CSD
Comparteix
Un altre dels favorits era l'exseleccionador de bàsquet Pepu Hernández

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa