La recompensa de creure-hi fins al final (3-5)

Quina èpica! Després d’encadenar desenes de decepcions en eliminatòries i partits transcendentals, els barcelonistes han pogut reviure l’alegria de nits com la d’Stamford Bridge o la del Camp Nou contra el PSG, encara que hagi estat en uns quarts de final de la Copa del Rei contra el Granada. Després de moltes vegades en les quals els blaugrana havien abaixat els braços, al Nuevo los Cármenes han fet tot el contrari, han cregut fins al final, han forçat una pròrroga de forma inversemblant i, en el temps extra, encara han hagut de desfer un empat després d’haver-se avançat (3-5). Griezmann ha estat l’heroi de la remuntada.

Un marcador injust

L’inici de partit ha estat immillorable per als blaugrana. Només ha faltat el gol. Les arribades de Trincao, Messi i Griezmann han estat constants i només Aarón, el porter del Granada, i les definicions poc precises han impedit el primer. Durant deu minuts el Barça no ha tingut rival i l’atac-i-gol ha estat constant.

Quan s’ha arribat al minut 15, aproximadament, el joc s’ha traslladat al mig del camp, sense perdre’s el domini absolut del Barça. Les ocasions dels culers han continuat arribant de mica en mica i Aarón s’ha hagut de posar la capa de superheroi per evitar el primer de Messi després d’un gran llançament de falta de l’argentí.

Malauradament, perdonar sempre surt car, i en una acció de sortida de pilota del Barça, Umtiti ha comès un error gravíssim, el Granada l’ha recuperat i Kenedy ho ha aprofitat per obrir la llauna. Cop molt dur per als blaugrana i per al mateix central, que es trobava en un bon estat de forma després de molt temps de lesió.

El Barça ha quedat noquejat després del gol i li ha costat recuperar el domini. Quan quedaven pocs minuts pel descans, els blaugrana han tornat a arribar, però no s’han trobat amb el premi del gol. L’àrbitre ha xiulat el camí dels vestidors amb la sensació que el marcador era injust per als de Koeman.

L’objectiu a la represa era remuntar amb rapidesa, però una gerra d’aigua freda ha caigut damunt del Barça al primer minut de la segona part. Nou error greu d’Umtiti, que no ha pogut perseguir Soldado en una passada en profunditat. El davanter del Granada s’ha trobat sol davant de Ter Stegen i, malgrat que el porter alemany ha aguantat la posició de forma magistral, Soldado no ha perdonat.

La reacció del Barça ha trigat uns deu minuts a arribar, però quan ho ha fet ha estat a punt de significar l’empat de forma immediata. Primer Messi i després Trincao han estat a punt de marcar per als blaugrana, però primer Aarón i després el travesser han impedit que els de Koeman retallessin distàncies.

Els darrers minuts de partit s’han convertit en un monòleg blaugrana, però la bona col·locació defensiva dels andalusos estava impedint totes les possibilitats de marcar. Ni les entrades de Riqui Puig, Dembélé i Braithwaite han pogut fer res per reduir diferències al marcador. Aarón s’ha convertit en protagonista als minuts finals, sobretot quan ha aturat una xilena espectacular de Griezmann.

Amb el cor

Els blaugrana han demostrat, finalment, haver après una lliçó després de totes les decepcions de les darreres temporades. Abaixar els braços és una opció, sí, però la derrota ja la tens i per intentar-ho no es perdrà res més. Així doncs, la recompensa ha arribat en forma d’empat èpic. I és en aquestes circumstàncies quan el futbol es converteix en allò tan bonic i màgic que els culers enyoraven des de feia anys.

Messi i Griezmann han estat els encarregats de liderar la remuntada. L’argentí, amb dues passades espectaculars i el francès, amb molta intel·ligència. Primer, quan tot ja semblava perdut, el Petit Príncep ha rebut una assistència brillant del capità i ha aprofitat un error d’Aarón, el primer del partit, per marcar un gol de carambola. Després, en una acció calcada, Griezmann ha vist l’arribada de Jordi Alba pel centre de l’àrea i, amb una assistència meravellosa de cap, li ha regalat l’empat.

L’enèsima pròrroga

El Barça ha arribat al temps extra amb una motivació superlativa. Els blaugrana ho han aprofitat per tancar el Granada a la seva àrea i ha estat difícil de creure que no marquessin tres o quatre gols en els primers minuts. Però Griezmann, un altre cop, ha marcat un autèntic golàs per tornar a avançar els blaugrana.

Pocs minuts després, en un penal inversemblant, l’àrbitre i el VAR han regalat a Fede Vico i al Granada l’empat. Però aquest Barça, senyores i senyors, estava completament disposat a classificar-se. A la segona part de la pròrroga, primer De Jong aprofitant un rebuig a un xut de Messi i després Jordi Alba, novament, gràcies a una assistència de Griezmann, que ha tingut la millor nit que se li recorda com a blaugrana, han sentenciat definitivament els andalusos.