Pau Gasol no ha vingut a retirar-se (72-82)

Sorpresa de Sarunas Jasikevicius al quintet titular. Pau Gasol ha redebutat al cinc inicial en el partit del Barça contra el Bayern de Munic al Palau Blaugrana d’Eurolliga. Es tractava d’un duel absolutament intranscendent per als culers, ja que ja sabien que eren primers a la classificació, guanyessin o perdessin. De fet, l’aposta de Jasikevicius pels menys habituals i per donar ritme a Gasol ha fet que els blaugranes finalitzessin la fase regular amb una derrota que sí que ha estat positiva per als alemanys (72-82).

Totes les mirades del partit ja estaven centrades en Gasol abans de l’inici, però Saras encara li ha donat més emoció a tot plegat quan l’ha posat de titular. Des de les primeres pilotes que ha tocat, el de Sant Boi de Llobregat ha volgut ser protagonista. Fins i tot s’ha empatxat una mica de possessió, però avui és el que tocava. Al primer quart, després d’algun desencert, ha anotat sis punts importants gairebé consecutius. Ja ha demostrat que manté el seu tir des de mitja distància i la capacitat de jugar a prop de cistella. També ha intentat un triple, que ha fallat, però que ha llançat amb confiança.

Partit important també per a jugadors com Leandro Bolmaro, Sergi Martínez o Westermann. A poc a poc, tots ells van progressant, es van adaptant i van creixent. De fet, els dos últims han estat dels màxims anotadors, juntament amb Brandon Davies. Tot plegat mentre els alemanys anaven fent el seu partit, molt més seriós que el dels blaugranes, amb un Reynolds i un Waldwin estel·lars. Han dominat tot l’encontre i han vençut sense dificultats. Així i tot, el Barça ha mantingut el cap ben alt fins al final del duel.

Gasol ha acabat el partit amb uns bons registres. Només ha jugat tretze minuts i ha anotat fins a nou punts, ha capturat quatre rebots i ha repartit una assistència. Ara bé, ha fallat sis tirs dels deu que ha intentat, alguns d’ells imperdonables en tractar-se d’intents sota cistella. Tanmateix, després de més de dos anys sense jugar ha estat una actuació més que digna. Amb tot, Gasol deixa clar que no ha vingut a veure passar els seus darrers minuts com a jugador, sinó que vol aportar i fins i tot vol ser protagonista. Si Saras pot trobar el seu lloc amb aquests deu o quinze minuts per partit, pot ser una peça clau per a l’assoliment de la Lliga i l’Eurolliga i, fins i tot, pot mantenir unes bones sensacions que el portin a continuar una temporada més.

Descans per a jugadors importants com Nikola Mirotic o Cory Higgins, que han vist el partit des de la banqueta i s’han emocionat amb el retorn de Gasol. L’equip és una pinya i el pivot de Sant Boi ha entrat bé. Ara, el repte més important espera als blaugranes, amb uns quarts de final d’Eurolliga que han de superar tant sí com no per arribar a la Final Four i poder aixecar, després de molts i molts anys, el títol més cobdiciat del bàsquet europeu.