El Barça ha posat la cirereta al pastís d’una setmana que no podia haver estat tan perfecta ni el millor dels somnis. Després del triomf de la Supercopa, on es va evidenciar el gran domini de les blaugrana en l’àmbit estatal, les de Lluís Cortés van eliminar el Huelva a la Copa per passar de ronda i el cap de setmana la mateixa víctima ha patit una nova derrota dolorosa a l’Estadi Johan Cruyff. El partit corresponent a la dinovena jornada de Lliga ha tornat a acabar en golejada favorable a les culers (7-0) i manté el Barça en la primera posició de la classificació, a nou punts de l’Atlètic de Madrid.

El partit ha iniciat de la mateixa manera que ho solen fer els duels del Barça d’aquesta temporada. Les esperances del Huelva han durat tant com quatre minuts, els que ha necessitat Caroline Graham per aconseguir el primer gol. Vint minuts més tard, la màxima golejadora de la Lliga Jenni Hermoso ha fet el segon, amb el qual s’ha arribat al descans. A la segona part s’ha mantingut el monòleg blaugrana: Hermoso ha signat un doblet i Lieke Martens i Alèxia Putellas, de penal, han fet el quart i el cinquè respectivament. Quan faltaven pocs minuts pel final, Asisat Oshoala no ha volgut ser menys que les seves companyes i s’ha sumat a la festa per partida doble. Al 88 i al 91, la nigeriana ha marcat dos gols per mantenir-se viva en la particular lluita que manté amb Hermoso per ser la jugadora amb més dianes de la competició.

Per la seva banda, l’Espanyol continua sense aixecar el cap. Les blanc-i-blaves tenien una oportunitat d’or per aconseguir la primera victòria a la Lliga, ja que jugaven davant les penúltimes, però ni així. El Betis, que està immers en la lluita per la permanència, s’ha imposat a les periquites amb un partit molt seriós contra un rival que, virtualment, ja ha baixat de categoria. Baena i Piemonte han estat les golejadores locals, mentre que Altamira ha pogut retallar distàncies a les acaballes del partit per posar emoció i res més (2-1).