Aquest cop sí, els canvis han funcionat

Una de les crítiques més freqüents de l’empat del Barça al Sánchez Pizjuán que va suposar la pèrdua del liderat de la Lliga va ser la nul·la capacitat de Setién de sacsejar el partit amb els canvis. Els jugadors que van entrar no van modificar res i el 0-0 no es va moure del marcador. La tònica general del duel amb l’Athletic Club de Bilbao al Camp Nou durant la nit de Sant Joan ha estat la mateixa: avorriment, grisor, falta d’ocasions… Tot i això, el tècnic càntabre sí que ha estat capaç de revolucionar l’enfrontament amb els canvis.

El més destacable ha estat la confiança en la Masia: Riqui Puig i Ansu Fati han estat els primers jugadors que han entrat. I s’ha notat. El migcampista de Matadepera ha situat el Barça a la frontal de l’àrea rival. S’ha atrevit amb passades verticals i ha fet molt més del que havia fet Arthur durant tota la primera meitat. Fati, en la seva linia i substituint un Griezmann terriblement gris, ho ha provat de forma incansable per la banda.

Rakitic, qui ha estat titular en alguns partits postpandèmia i no havia destacat especialment, sí que ha estat important entrant com a revulsiu, ja que ha aconseguit marcar el gol de la victòria. No ha estat cap jugada brillant, però sí que ha aprofitat una pilota morta a l’interior de l’àrea i no ha tingut pietat d’Unai Simón. Finalment, Braithwaite, qui ha entrat als darrers cinc minuts, també ha provat cosetes durant el poc temps que ha tingut. I és que els canvis estan justament per això: per canviar coses.