Món Esport
El Barça fitxa un central a Kíev
  • CA

La decepció al Wanda Metropolitano pel mal joc del Barça i les lesions de Sergi Roberto i Gerard Piqué, especialment la del central per ser la més greu, no indicava res de bo per a aquesta setmana. El partit contra el Dinamo de Kíev, a Ucraïna, feia més mandra que il·lusió, però els blaugrana n’han acabat traient molt suc i han tancat una nit rodona. Han estat molts els factors que han convertit una nit de perfil baix en una gran nit per a l’equip, però posarem el focus en un: Óscar Mingueza.

Val a dir que veure un futbolista nou sobre el terreny de joc sempre genera un atractiu extra. Tot i això, el debut de Mingueza, tan obligat i per un motiu tan dur com la lesió de Piqué, no venia precedit de la il·lusió habitual. Tanmateix, des de la primera intervenció del central de Santa Perpètua de la Mogoda s’han començat a veure coses interessants, que ha anat confirmant mentre passaven els minuts.

Ha estat molt atent, concentrat i intens durant tot el partit. S’ha descobert com a central anticipador, que no es conforma amb anar allà on va el rival, sinó que hi vol arribar abans que ell. Això pot sortir malament, a vegades, de fet, pot costar un gol, però, de moment i contra el Dinamo, Mingueza ho ha fet tot bé. 

A més, la seva lectura del joc també l’ha portat a servir en safata el segon gol del Barça a Martin Braithwaite. A la sortida d’un córner, Mingueza ha aprofitat la seva alçada per pentinar una pilota que ha arribat als peus del danès i no ha perdonat. El central de Santa Perpètua no ha rematat a marcar, ha rematat a assistir, i li ha sortit molt bé. 

Paraules molt sentides

“La veritat que estic molt i molt feliç. Després de tants anys de treballar tant, de tant esforç i tot el que he patit, debutar, fer-ho en Champions i amb el millor equip del món és una gran il·lusió”, ha assegurat el català al final del partit. Al més pur estil Sergi Roberto, Mingueza ha demostrat que quan un futbolista és a la Masia conscient del seu talent i finalment té una oportunitat, té molts números de triomfar. 

També ha rebut la benedicció de Koeman, qui ha assegurat: “Avui ha demostrat que podem comptar amb ell. Ha de treballar de valent per tenir minuts, però ja fa setmanes que entrena amb nosaltres. Ha tingut la seva oportunitat i ha complert”. A més, el tècnic neerlandès ja ha avançat que és “molt probable” que Mingueza torni a tenir minuts contra Osasuna el pròxim diumenge 29 de novembre en partit de Lliga. Pot ser que el Barça hagi fitxat un central a Kíev. Aviat ho comprovarem, però pot ser una gran notícia.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa