Després d’haver rebut vuit gols als quarts de final de la Champions contra el Bayern de Munic, el Barça va evidenciar un problema molt greu pel que fa a la defensa, entre moltes altres coses. Amb només dos centrals rendint al nivell esperat a principi de temporada, Piqué i Lenglet, altres noms com Todibo o Umtiti van ser algunes de les grans decepcions de la temporada.

Ronald Koeman té un repte molt important a l’eix de la defensa, però, de moment, ha demostrat en els dos partits de Lliga que ha dirigit que el seu equip és sòlid en defensa. En els 180 minuts que han jugat els blaugrana contra el Vila-real i el Celta, dos equips amb molta pólvora i alguns dels millors davanters de la competició, Gerard Moreno i Iago Aspas, el Barça no ha encaixat cap gol i això que a Balaídos han jugat amb deu durant tota la segona meitat.

El partit a Galícia ha constatat que aquest conjunt es construeix des de la seguretat defensiva. Piqué i Lenglet, com ja van fer contra el Vila-real al Camp Nou, han estat més que correctes, mentre que Sergi Roberto i Jordi Alba també han aparegut per rebutjar pilotes quan ha estat necessari.

A més, l’expulsió de Lenglet, extremadament rigorosa, ha obligat Koeman a moure fitxa i ha entrat Ronald Araujo, del filial. El jove central, que la temporada passada ja va mostrar coses molt interessants, no ha desentonat al costat de Piqué i amb això es confirma que el Barça té, com a mínim, un tercer central.

Finalment, cal destacar que aquesta situació apareix en un dia on s’han reactivat els rumors al voltant del fitxatge d’Eric García. El central català del Manchester City podria arribar al Barça durant les últimes hores del mercat d’estiu i acabaria de reforçar la defensa blaugrana. Malgrat les decepcions d’Umtiti i Todibo, el conjunt culer s’ha refet i, de moment, no sembla que hagi de patir pel que fa als centrals.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa