Món Esport
Hi creuen de debò o només quan els fa falta?
  • CA

La planificació esportiva dels darrers anys del Barça està contínuament en el punt de mira i es considera una de les grans mancances que ha portat a desastres com el de Roma, el d’Anfield o el de la Lliga d’aquesta temporada. El darrer partit del torneig de la regularitat del curs 2019-2020  davant l’Alabès ha estat una mostra molt clara d’això. Quique Setién ha hagut de recórrer per pura necessitat a quatre jugadors del filial, perquè les baixes del primer equip per aquest duel arribaven fins a les set fitxes.

Ansu Fati, Riqui Puig, Ronald Araujo i Arnau Tenes han viatjat a Vitòria-Gasteiz per jugar amb el Barça. Els tres primers han estat titulars. La seva resposta a l’exigència de la Primera Divisió, com ja ve passant les darreres jornades on també han estat necessaris, ha estat perfecta. Riqui Puig ha dominat el mig del camp i ha donat una gran assistència al gol de Messi i una altra al de Semedo, Ansu Fati ha marcat i ha desbordat constantment per l’extrem i Araujo ha estat molt segur a l’eix de la defensa. El Barça els ha necessitat i ells han respost.

Ara bé, un club que s’hauria d’estructura a partir de la Masia, el futbol formatiu, les categories inferiors i el filial hauria de recórrer a aquests futbolistes només en situacions d’extrema necessitat? Setién havia renegat d’Ansu Fati durant moltes jornades i això ja és molt dir, perquè Ernesto Valverde, qui tampoc no tenia fama de confiar en el “B”, va ser qui el va descobrir i va demostrar que era capaç de rendir a un gran nivell. El mateix succeeix amb Riqui Puig, qui semblava que havia d’entrar en els plans del tècnic càntabre però no ho ha fet fins que no ha tingut les lesions i baixes de Frenkie De Jong, Arthur Melo i companyia.

Un altre factor important és que en una temporada on les coses no han funcionat amb els futbolistes del primer equip, on, com ha dit Dani Alves, Messi no ha tingut els companys que mereix, no s’ha optat pel filial per revolucionar les coses, sinó per necessitat. I el més irònic és que quan han jugat ho han fet millor que la majoria dels teòrics titulars. Sigui com sigui, aquests futbolistes de la Masia han acabat demostrant de què són capaços i això hauria de ser un toc d’atenció per al futur i recuperar la confiança en la pedrera culer.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa