Món Esport
Comença la cursa cap a la presidència del Barça: mapa electoral i primers precandidats confirmats
  • CA

Josep Maria Bartomeu esgotarà el seu mandat, però no podrà evitar que, després dels pitjors anys de la història del Barça en l’àmbit esportiu i institucional, el mes de març del pròxim any arribi foc nou al Camp Nou. Aquest dilluns, el president va obeir a l’obligació estatutària i va convocar eleccions per al primer partit que l’equip blaugrana disputi com a local a partir del 15 de març del 2021. El màxim dirigent blaugrana va donar el tret de sortida a una cursa electoral que en les pròximes hores anirà sumant participants de forma oficial, però que ja en té alguns de confirmats des de fa força mesos.

Víctor Font, Agustí Benedito, Lluís Fernàndez Alà i Jordi Farré són els quatre precandidats que ja han manifestat públicament les seves intencions de recollir les signatures necessàries per presentar-se als comicis més transcendents de la història recent del club culer, amb la reconstrucció profunda del primer equip masculí de futbol i la culminació de l’Espai Barça com a principals assumptes sobre la taula. El primer ja fa molt de temps que treballa en la seva candidatura, el segon va confirmar en una entrevista a El Món que participarà en les seves terceres eleccions al Camp Nou i els dos últims van anunciar la seva participació durant el confinament forçat pel coronavirus.

D’altra banda, Toni Freixa va informar, a través de Twitter després del ridícul del Barça a la Champions League, que també està treballant per convertir-se en el nou president blaugrana. En la mateixa situació es troba Emili Rousaud: l’exvicepresident institucional de Bartomeu encara no ha anunciat res de forma oficial, però sí que ha deixat entreveure que té ganes de rellevar el seu antic company de junta directiva. A diferència d’ells dos i de Víctor Font, Joan Laporta no va voler participar en el debat de TV3 per analitzar la situació de crisi que travessa l’entitat culer, però també ha reconegut més d’una vegada que se sent amb forces per tornar a dirigir el Barça i que està reunint un equip capacitat per aconseguir-ho. El seu possible anunci, com no podria ser d’una altra forma, és el més esperat entre els seus fidels seguidors.

Caldrà veure si els pròxims dies algun altre candidat decideix fer el pas i afegir-se a una cursa electoral que va començar aquest dilluns, amb l’anunci oficial d’eleccions, i finalitzarà el mes de març del 2021. Segons ha pogut saber El Món, Jordi Roche podria ser un dels últims precandidats a entrar en escena per liderar una mena de continuisme desmarcat de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa