Món Esport
La jugada del Barça per aconseguir que Xavi segueixi al club

La situació del Futbol Club Barcelona ha canviat molt des que el seu entrenador, Xavi Hernández, va anunciar que deixaria la banqueta blaugrana un cop acabi la temporada. El primer equip és invicte des de la derrota contra el Vila-real a l’Estadi Olímpic Lluís Companys i, amb la classificació als quarts de final de la Champions League assegurada, una part de la directiva encapçalada per Joan Laporta advoca per la continuïtat de l’egarenc. Per això, segons Catalunya Ràdio, el Barça farà un moviment per encoratjar a Xavi que segueixi al club la pròxima temporada: el farà ambaixador de la Fundació Barça.

Xavi serà ambaixador de la Fundació Barça

Segons Catalunya Ràdio, el club blaugrana donarà a Xavi el càrrec d’ambaixador de la Fundació Barça, un projecte enfocat en la millora de la qualitat de vida de col·lectius vulnerables a través de l’esport. El club pretendria anunciar aquesta decisió en un acte similar al del comiat d’Eduard Romeu, exvicepresident de l’àrea econòmica. És a dir, amb tots els honors. L’egarenc combinaria la seva nova posició -que compartiria amb l’atleta Àlex Roca– amb la d’entrenador el que queda de campanya i la següent si decideix seguir. En el cas de no continuar, l’exjugador continuaria vinculat al club a través de la Fundació, que la temporada va gaudir d’Aitana Bonmatí i Sergi Roberto com a ambaixadors.

Xavi Hernández i Joan Laporta, en una imatge d'arxiu | FC Barcelona
Xavi Hernández i Joan Laporta, en una imatge d’arxiu | FC Barcelona

El Barça hauria contactat igualment amb el possible substitut de l’egarenc

La continuïtat de Xavi Hernández a la banqueta blaugrana no és especulació, sinó una voluntat expressada obertament per Laporta. De totes maneres, com el Barça no té cap certesa sobre si l’egarenc seguirà com a entrenador, el club ja hauria contactat amb l’entorn d’un dels seus possibles substituts: Hansi Flick. L’entitat blaugrana hauria parlat amb les figures properes del tècnic alemany, concretament amb el seu agent. Per part de Flick, l’exentrenador del Bayern de Munic i exseleccionador alemany hauria demanat consell a Domènec Torrent, una figura molt propera a l’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, per conèixer millor el context culer.

Hansi Flick, exentrenador del Bayern de Munic | Europa Press


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa