Món Esport
El jutge del cas Negreira imputa Laporta pel delicte de suborn

El jutge Joaquín Aguirre, titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, ha imputat l’actual president del Barça, Joan Laporta, per un presumpte delicte continuat de suborn en el cas Negreira. Cal recordar que fa poques setmanes el jutge Aguirre va incloure aquest delicte en la investigació i des d’aquell moment es parla de la possibilitat que Laporta sigui imputat, ja que, a diferència dels altres delictes que s’estaven investigant fins ara en el cas Negreira, la prescripció del delicte suborn és de deu anys i l’últim pagament a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) va tenir lloc el 2018, així que encara no ha prescrit i el jutge Aguirre pot imputar Laporta i la junta directiva de la seva primera etapa a la presidència del club. També els hi imputa delictes de corrupció esportiva, administració deslleial i falsedat en document mercantil.

La interlocutòria on s’inclou Laporta en la investigació del cas Negreira

Segons consta en la interlocutòria, a la qual ha tingut accés Món Esport, el jutge ha decidit “estendre la condició d’investigat a l’actual president del Futbol Club Barcelona i a totes aquelles persones que van ser membres de la Junta Directiva del Barça durant el seu mandat o que estiguessin integrades a l’organigrama del club i tinguessin una responsabilitat efectiva en la presa de la decisió d’efectuar els pagaments presumptament il·lícits als investigats José María Enríquez Negreira i al seu fill Javier Enríquez Romero, a través de les societats instrumentals DASNIL 95 SL, NILSAD, SCP i SOCCERCAM SL”. Cal tenir en compte que la Fiscalia Anticorrupció havia decidit excloure Laporta de la investigació, així que el jutge Aguirre ha actuat en contra d’aquest criteri.

José María Enríquez Negreira, exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres
José María Enríquez Negreira, exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres

De tota manera, el fet d’incloure el delicte de suborn en el cas Negreira és molt polèmic. Per tal de fer-ho, el jutge Aguirre ha considerat que José María Enríquez Negreira era un funcionari públic en tant que vicepresident del CTA. Això ha estat molt criticat, ja que el Comitè Tècnic d’Àrbitres forma part de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i segons consta als documents institucionals de la RFEF, aquest òrgan és “una entitat privada”, que, això sí, és “d’utilitat pública”. De fet, l’expresident Josep Maria Bartomeu ja ha recorregut la imputació pel delicte de suborn i es preveu que el Barça faci el mateix. Cal recordar que, fins al moment, els únics investigats per part blaugrana eren els expresidents Bartomeu i Sandro Rosell i membres de les seves directives, així com el mateix club com a entitat jurídica.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Prou a octubre 18, 2023 | 12:44
    Prou octubre 18, 2023 | 12:44
    Por el imperio hacia dios…… Sempre son el mateix aquella gent.
  2. Icona del comentari de: Així, jutges, anticatalans a octubre 18, 2023 | 15:42
    Així, jutges, anticatalans octubre 18, 2023 | 15:42
    Ens volen morts i enterrats
  3. Icona del comentari de: RAMON A a octubre 18, 2023 | 16:35
    RAMON A octubre 18, 2023 | 16:35
    Quelcom fa olor a podrid a Dinamarca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa