Món Esport
Surt a la llum una tasca inesperada que van fer els Negreira per al Barça

El cas Negreira continua generant episodis intrèpids. Aquest dimarts, el diari Marca ha destapat una informació molt estranya. El mitjà madrileny ha tingut accés a la denúncia que ha fet la Fiscalia. Fins ara, el ministeri ha provat dos tipus de tasques que l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira i el seu fill, Javier Enríquez Romero, van realitzar per al Futbol Club Barcelona, entre 2001 i 2018, i a canvi de 7,3 milions d’euros.

Per una banda, hi ha la tasca de la qual més s’ha parlat: els informes que Javier Enríquez va elaborar durant molts anys sobre els àrbitres que dirigien partits tant del primer equip masculí culer, com del seu filial i dels dos altres grans competidors pel campionat de LaLiga: el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid.

Mig milió per a Negreira pare i fill a canvi de la filmació de partits de seleccions

L’altra tasca que van fer pare i fill és la de gravar partits. I aquí és on apareix la tasca inesperada. Tal com ha informat el diari Marca i com ha descobert la Fiscalia, Enríquez Negreira i Enríquez Romero van gravar, entre els anys 2014 i 2018, partits de futbol de competicions de seleccions, com ara l’espanyola, en la Copa del Món i l’Eurocopa. Un periode en el qual el president del club va ser Josep Maria Bartomeu.

Un fet molt estrany. Evidentment, el Barça no aspira a competir en aquests tornejos, ja que és un club. Per tant, en la teoria se suposa que no hi té un gran interès, i molt menys com per pagar tants diners. L’única vinculació que té el club amb la Copa del Món o l’Eurocopa és l’aportació de jugadors i la possibilitat de fitxar futbolistes que hi destaquin.

És veritat que en aquestes competicions acudeixen els àrbitres més reputats del món, i per aquí es podria entendre relativament, tenint en compte el desig que ha tingut el club les darreres dècades per conèixer col·legiats. Tot i això, per complir aquesta feina ja es podria fer servir la UEFA Champions League.

D’altra banda, el diari Marca també ha tingut accés als diners que l’entitat barcelonista va pagar a les societats d’Enríquez Negreira i Enríquez Romero a canvi de la filmació d’aquests partits. En total, els va abonar 518.019 euros, dins del total, de 7.300.000 euros. Una autèntica bestialitat, tenint en compte que avui en dia qualsevol persona pot gravar partits, i que a canvi d’aquesta feina no demanaria gaire.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa