Classificació històrica del Barça femení per les semifinals de la Champions (2-0)

El Barça s’ha tret l’espina. La temporada passada les jugadores blaugrana van caure als quarts de final de la Lliga de Campions contra el PSG en els últims minuts de l’eliminatòria. Avui, ja amb més experiència a l’esquena i el resultat favorable de l’anada (0-1), les blaugrana s’han tret de sobre el Rosengard i s’han classificat per les semifinals de la competició per primera vegada a la història

El Miniestadi ha comptat amb 7.350 espectadors, la segona millor assistència a l’estadi, tenint en compte els 8.369 de l’any passat contra les franceses. La llotja ha comptat amb la presència de diversos directius del Barça, entre ells el president del club, Josep Maria Bartomeu.

El Rosengard ha començat el partit amb ambició i ha provat el primer xut quatre minuts després de l’inici. Per la seva banda, el tècnic blaugrana Xavi Llorens ha repetit el sistema defensiu que va funcionar a l’anada a Suècia: tres centrals amb dues carrileres. Durant la primera part el joc s’ha centrat al mig del camp, sense que cap dels dos equips fos capaç de crear una oportunitat clara per obrir el marcador. El Barça ha anat controlant el joc a poc a poc, sense tenir temps de relaxar-se. En pocs minuts, el Rosengard ha generat perill en dues ocasions, on ha participat Marta da Silva, qui també ha enviat una falta per sobre del travesser. L’autora de l’opció més clara per les blaugrana ha estat Alexia Putellas que, després de retallar una defensa, ha xutat fora de la porteria.

El Barça ha carregat les piles durant el descans per fer aixecar tot el Miniestadi de la cadira poc després de començar el segon temps. Vicky Losada ha servit la pilota a Jenni Hermoso, qui ha rematat amb caràcter, conscient que es tractava del gol que col·locava les semifinals encara més a prop. Patri Guijarro, Bàrbara Latorre i Mariona Caldentey han donat més vitalitat a l’equip blaugrana per encarar el tram final del partit. El Rosengard, molt inquiet, ha pogut empatar el partit amb les ocasions de Martens i Masar, però la figura de Sandra Paños també ha aparegut per mantenir la porteria a zero. Per la seva banda, les blaugrana no han tret el peu de l’accelerador i han tingut diverses oportunitats per marcar el segon, que finalment ha arribat en el temps de descompte amb un xut de Mariona, tancant el Mini amb una gran festa.