Jasper Cillessen s’ha fet sentir avui. El porter suplent del Barça ha aturat el gol de la nit, una rematada franca de Willian José que l’holandès ha rebutjat i ha propulsat el 2-0 i la sentència de l’eliminatòria dels quarts de final de la Copa del Rei contra la Reial Societat. Era el minut 53 quan Cillessen s’ha lluït a boca de canó i, seguidament, el 54 quan Neymar ha provocat un penal que Messi ha transformat. En un sol minut tot ha quedat decidit, quan tot podia complicar-se per als catalans, però una bona mà a temps ha ofert les semifinals i estar demà, divendres, en el sorteig amb l’Atlètic de Madrid, el Celta i l’Alabès.

Cillessen s’ha reivindicat, amb una aturada de mèrit quan calia, i el que ha vingut després, tot i encaixar dos gols, un que havia pogut fer alguna cosa més, no ha modificat el duel. El Barça ja tenia coll avall el tu a tu amb la Reial, que ha sigut valent i ha intentat des del principi la remuntada, pressionant i jugant la pilota, amb les línies avançades, però mai posant en autèntics problemes els barcelonistes. Luis Enrique ha alineat un mig camp inèdit, amb Mascherano de pivot i André Gomes i Denis d’interiors.

 

I clar, sense Busquets, la vida és més espessa. Busi té la qualitat per tallar en el moment just i oferir la sortida quan i on val la pena. Mascherano no ho ha fet malament, però no té la clarividència del seu company. L’argentí, que feia molt temps que no exercia de mig centre, ha complert i res més. Està lluny del nivell de Sergio, sempre a punt per donar avantatge al seu equip, però l’argentí ha rendit i ha salvat la papereta.  

El gol inicial ha vingut d’una gran recuperació d’Umtiti –algú hi ha vist falta- i una doble passada de Messi i Suárez a Denis, que ha xutat creuat a gol. El gallec pot estar content perquè ha fet un bon primer temps i ha posat terra de per mig en el 0-1 de l’anada. El segon, després de l’aturada clau de Cillessen, ha estat una aparició de Neymar, rapidíssim i una altra vegada dibuixant un penal claríssim que ha liquidat els quarts de final. Posteriorment, en un partit clàssic de Copa, el marcador se n’ha anat fins al 5-2. Setena temporada consecutiva que el Barça entra a les semifinals del torneig del Borbó.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa