El Camp Nou comença el canvi de gespa per a la temporada vinent

El procés es va iniciar aquest dilluns, dos dies després de l’últim partit del curs actual

El Camp Nou es troba en ple procés de canvi de gespa híbrida per posar a punt el terreny de joc de cara a la nova temporada 2020/21, que, segons està previst, començarà a principis de setembre. Després d’un final de Lliga atípic per les afeccions al calendari causades per la Covid-19 i de la tornada de vuitens de la Champions, en què el Barça es va imposar al Nàpols per 3-1 i es va classificar així per als quarts de final contra el Bayern de Munic a Lisboa, el dilluns 10 d’agost van començar les tasques per renovar la gespa i deixar-la en unes condicions òptimes.

La renovació de la gespa és fruit del seguiment que es fa any rere any a partir de l’anàlisi de valors meteorològics, climàtics, agronòmics i biomecànics, que indiquen la necessitat de l’actuació. En aquest sentit, segons ha informat el Barça, es duen a terme una sèrie de tasques que comencen amb l’eliminació de la capa vegetal superficial. Tot seguit, es treu la capa d’arrelament i les fibres, separant-les juntament amb la matèria orgànica i la sorra. Un cop sanejada la base fins a la calefacció, es procedeix a reomplir el terreny de joc amb la nova sorra, s’anivella i es posen les gleves de gespa. Posteriorment, s’hibrida cosint amb màquines d’última generació per aconseguir el millor dels resultats dins dels terminis establerts.

Seleccionada de la màxima qualitat entre diferents vivers d’Europa segons els requeriments del club blaugrana, els camions frigorífics viatgen de dia per procedir a la col·locació de la gespa aquell mateix vespre amb l’objectiu de  disminuir al màxim l’estrès de l’operació i evitar les hores de màxima calor. Això fa que s’allargui el temps d’implantació de la gespa, uns 2.000 m2/dia, però assegura la seva idònia adaptació.

Més informació

Nou comentari