Món Esport
Busquets: “Hem de saber competir a domicili si volem arribar lluny a la Champions”
  • CA
Sergio Busquets, en la roda de premsa prèvia al Lió-Barça.
Sergio Busquets, en la roda de premsa prèvia al Lió-Barça. | EFE

Si algú entén els mals resultats del Barça en les darreres edicions de la Champions, aquest és Sergio Busquets, el cervell de l’equip. El segon capità blaugrana ha estat el futbolista encarregat d’atendre els mitjans de comunicació en la prèvia de la visita a l’Olympique de Lió, en el partit corresponent a l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, i ha deixat clar que els culers han de “ser molt més sòlids” i “saber competir i patir” per evitar les desfetes de les últimes temporades.

 

“El nostre problema sempre han estat els partits a domicili. Depèn de l’ordre de l’anada i la tornada, però quan hem aconseguit un mal resultat inicial sempre ens ha costat. Hem de ser molt més sòlids, saber competir i patir. Hem de ser un equip realment dur, ja que tindrem ocasions segur. Intentarem millorar el que hem fet els darrers anys per aconseguir un bon resultat per a la tornada“, ha valorat Busquets en la roda de premsa prèvia al partit que iniciarà el tram decisiu de temporada, en què el Barça es jugarà el seu futur en les tres competicions.

 

Les declaracions de Busquets prèvies al Lió-Barça

 

EL PARTIT, MARCAT PER LA DESFETA A ROMA

“El que hem fet fins ara no val per a res. Tenim tota la motivació del món i estem avisats del que ens ha passat en les eliminatòries dels anys anteriors. Tenim ganes, sabem que hi ha un partit de tornada. El Lió és un rival molt perillós. Intentarem anar a guanyar el partit i aconseguir un bon partit de cara al matx al Camp Nou”.

 

OLYMPIQUÉ DE LIÓ

“Esperem el millor Olympique de Lió. Ha tingut resultats irregulars, però van fer una fase de grups molt bona. Només van guanyar un partit, però no en van perdre cap. Tenen molt bons jugadors i és un equip amb molt potencial. Ens posaran les coses difícils segur”.

 

MILLORAR A DOMICILI ÉS IMPORTANT?

“Ha de ser així. A la Champions hem fet partits bons aquest any, sobretot lluny del Camp Nou, quelcom que ens estava costant les darreres temporades. Hem de millorar molt perquè, a Europa, tots els equips et poden sorprendre. Hem de seguir en aquesta línia: competir i tenir equilibri perquè sabem que si no tindrem problemes”.

 

DEBUT A LES XARXES SOCIALS

“Els temps avancen i tinc una certa responsabilitat tant al Barça com a la selecció. La gent del meu entorn i els seguidors han insistit molt, però m’ho prendré amb calma i les intentaré portar de la millor forma possible.

 

ELS PERILLS DEL LIÓ

“El Lió ha utilitzat sistemes diferents aquesta temporada, però el seu potencial el té a dalt, amb jugadors ràpids i desequilibrants. No els importa tenir distància entre la seva línia defensiva i l’ofensiva perquè saben gestionar-la bé”.

 

LA FASE DE GRUPS ÉS HISTÒRIA

“Respectem molt l’Olympique i som conscients dels bons resultats que ha obtingut contra equips com el Manchester City i el PSG, però són contextos diferents. Comença una Champions diferent i ara tant nosaltres com ells haurem de demostrar el nostre nivell. No hem pogut veure partits sencers del Lió, però sí resums i jugades claus”.

 

EL PASSAT ÉS PASSAT

“Les estadístiques fora de casa no són bones. Per què? Cada derrota s’hauria d’analitzar d’una forma diferent. Volem veure el got mig ple i la realitat és que estem fent bona Champions. Hem de pensar en positiu i seguir en la bona dinàmica”.

 

MARCAR A CAMP CONTRARI, CLAU

“Estem en una posició privilegiada a la Lliga. Semblava que ens retallaven punts i ara estem més lluny de l’Atlètic i del Madrid. La Champions és una competició diferent i el nostre gran objectiu demà és marcar a camp contrari. Fins i tot perdre per la mínima, si marques, pot ser un bon resultat”.

 

ERRORS EN LES ANTERIORS CHAMPIONS

“El nostre problema sempre han estat els partits a domicili. Depèn de l’ordre de l’anada i la tornada, però quan hem aconseguit un mal resultat inicial sempre ens ha costat. Hem de ser molt més sòlids, saber competir i patir. Hem de ser un equip realment dur, ja que tindrem ocasions segur. Intentarem millorar el que hem fet els darrers anys per aconseguir un bon resultat per a la tornada”.

 

HEU COMENTAT LA FINAL DE COPA DE BÀSQUET?

“No. Estem centrats en l’Olympique de Lió. És un esport diferent i no hem parlat res”.

 

EL VESTIDOR, OPTIMISTA

“A nosaltres ens agradaria guanyar tots els partits, però hem tingut un mes difícil i amb molta exigència… Però això ens passa a nosaltres i a tots els equips. El que ha passat ja no es pot canviar, ara només ens podem preocupar pel que vindrà. Hem de ser realistes, però també optimistes i afrontar el partit amb il·lusió i ganes de fer quelcom especial”.

 

PREPARATS PER QUALSEVOL ESCENARI

“L’esquema del rival ens condiciona, evidentment, a l’hora de pressionar, defensar i atacar. Respectem les nostres qualitats i les nostres posicions, però hem de preparar-nos per qualsevol context i adaptar-nos-hi”.

 

DESFETA A ROMA

“La forma com vam caure la temporada passada ens va fer mal a tots per com es va produir. No ens hem d’obsessionar, sempre hem volgut arribar el més lluny possible. Depèn de nosaltres que no torni a passar el que va passar a Roma”.

 

LES VIRTUTS DEL LIÓ

“Tenen jugadors ràpids i desequilibrants. Haurem d’estar ben posicionats i concentrats per evitar determinades jugades. Si ho fem, tindrem moltes possibilitats de passar”.

 

RENOVACIÓ DE VALVERDE

“Estem molt contents amb ell. És el que volíem tots, suposo que està més tranquil. Nosaltres estem molt satisfets per la renovació. Si sabéssim que renovar-lo implica guanyar, el renovaríem cada setmana”.

 

EL PARTIT CONTRA EL VALLADOLID, PER OBLIDAR

“Era important aconseguir la victòria. Les sensacions no van ser bones, però vam tenir moltes ocasions i molt clares. El partit es va fer llarg i no en vam sortir contents. Vam sumar tres punts i ara toca centrar-se en el partit de demà, que no té res a veure amb el del Valladolid”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa