Món Esport
Busquets, a punt per complir els 500 partits amb el Barça
  • CA
Sergio Busquets, durant el partit davant l'Atlètic de Madrid.
Sergio Busquets, durant el partit davant l’Atlètic de Madrid. | EFE

Per la majoria de futbolistes, donar el salt de Tercera a Primera significa requerir un procés d’adaptació que, en la majoria de casos, implica passar una bona temporada a la banqueta. Sovint, però, al futbol apareixen casos excepcionals de talents que aconsegueixen consolidar-se en temps rècord en una categoria no sempre apta per joves inexperimentats a l’elit. Sergio Busquets, que aquest dissabte complirà 500 partits amb el Barça, és un d’aquests exemples. 

 

El jugador de Badia no era dels que més despuntava -a nivell d’espectacularitat o gols- en el Barça B que Pep Guardiola va dirigir el curs 2007-08. Però en un equip on hi havia jugadors com Jeffrén, Jordi Gómez, Pedrito Rodríguez, Víctor Sánchez, Víctor Vázquez o Gay Assulin, un dels noms que més va enamorar al tècnic de Santpedor va fixar-se en un jove que dominava la posicióde ‘4’ que ell va ocupar com a futbolista. Era el Sergio, un jove de físic prominent que, sense excessius luxes en el joc, ho feia tot fàcil i bé. Que sovint, és el més complicat en el futbol. 

 

Uns mesos més tard, quan Guardiola va ser designat tècnic del primer equip, no va dubtar en ascendir-lo al primer equip, per més que hi hagués dubtes pel desconeixement d’aquell jove. Busquets, però, no va tardar en convèncer els més indecisos. L’amo de la seva posició, en aquell moment, era Yayá Touré, però el de Badia va pispar-li el lloc a la segona jornada. Va ser un 13 de setembre, al Camp Nou, en un empat davant del Racing de Santander (1-1). Aquell va ser el debut de Busquets amb el Barça. 

 

Elogis de tots els tècnics

 

Una dècada més tard, Busquets ha fet de la seva posició un art. Les seves xifres al Barça confirmen la seva llegenda: 323 partits de Lliga; 98 de Champions League; 56 de Copa del Rei; 14 de Supercopa d’Espanya; 5 del Mundial de Clubs i 3 de Supercopa d’Europa. En total, 499 partits que el converteixen en el setè jugador de la història de l’entitat amb una xifra més alta. Aquest mateix curs podria superar Víctor Valdés (535) i Migueli (549), i en un futur no gaire llunyà podria aproximar-se i batre les xifres de Carles Puyol (593). Més complicat sembla poder atrapar un Leo Messi (650) encara disposat a allargar la seva ombra, i que té els segon llocs del podi a tocar: els 674 partits d’Iniesta. Encara lluny li queden els 767 de Xavi Hernández. 

 

Per arribar on és i tenir la possibilitat d’incrementar aquests guarismes –Busquets té 30 anys i contracte fins el 2023-, el migcampista de Badia ha estat imprescindible amb tots els tècnics que l’han dirigit al Barça. Des de Guardiola fins a Valverde, passant per Tito Vilanova, Gerardo Martino i Luis Enrique. Tots ells, i fins i tot qui va ser seleccionador seu a Espanya, Vicente del Bosque -va dir que li agradaria reencarnar-se en ell-, han tingut paraules d’elogi cap al jugador vallesà. 

 

“Crec que és el millor migcentre del món, no n’hi ha cap ni un com ell. Tàcticament ens equilibra moltes coses, sap que els seus companys saben que sense ell no podrien fer moltes de les coses que fan“, va dedicar-li Guardiola. “Hi ha una part de les seves ganes d’aprendre que ho té innat. A un altre li expliques i no ho fa igual de bé, és el millor en el seu lloc”, va afegir Vilanova en una altra roda de premsa. El seu successor, Gerardo Martino, va dir que “és un jugador imprescindible per la seva forma de jugar i per l’estil de l’equip, i tot l’equilibri que li dona”. “És únic i especial, ho serà tota la seva carrera. És el jugador més intel·ligent que he dirigit mai, i amb una capacitat per atacar i defensar que està fora de dubte. Si no està mig lesionat no el trec mai”, va defensar-lo Luis Enrique. Mentre que Ernesto Valverde va definir-lo com un jugador “fonamental, dels que marquen l’estil. Els nous que venen s’adapten mirant la seva forma de jugar”.

 

Al Wanda Metropolitano, Busquets ampliarà la seva llegenda assolint la xifra de 500 partits disputats com a blaugrana. Afortunadament pels seguidors del Barça, però, encara hi ha Busquets per estona. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa