Món Esport
Benedito construirà un estadi nou si guanya les eleccions del Barça
  • CA

Agustí Benedito s’ha afegit aquest dilluns a la cursa electoral cap a la presidència del Barça. I ho ha fet amb un missatge contundent. “Si tenim l’honor de guanyar els comicis, l’Espai Barça no es farà. És inviable. No és la millor opció ni tampoc la més eficient des del punt de vista econòmic”, ha apuntat. L’aspirant a ocupar la zona noble del Camp Nou, no obstant això, no ha protestat sense proposar. En la compareixença que ha realitzat a l’hotel H10 Casa Mimosa ha anunciat que té la voluntat de construir un estadi nou. “El millor club del món ha de tenir el millor estadi del món. Ho hem estat valorant i considerem dues possibilitats. La primera és enderrocar el Camp Nou i edificar el nou camp allà mateix, fet que obligaria l’equip a jugar tres anys a Montjuïc amb grades supletòries. L’altra via és situar-lo a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. La ubicació la determinarem mitjançant un referèndum que se celebrarà durant el 2021”, ha revelat.

“La situació econòmica és d’extrema dificultat per culpa i mèrit de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu. El Barça es troba en una situació concursal. El fons de maniobra de la temporada 2018/19 ja era negatiu. El 2019/20, de menys 420 milions d’euros”, ha recordat abans d’opinar que “aquestes eleccions són molt semblants a les que es van celebrar el novembre del 1953”. “En aquell moment, Francesc Miró-Sans proposava la construcció d’un nou estadi i Amat Casajuana plantejava una reforma. Poc més de 300 vots van provocar que el Barça es mudés al Camp Nou: 8.771 a 8.470 a favor del primer. Actualment, el soci del Barça no sap com està l’Espai Barça. Les incerteses són màximes. És molt important que es deixi de fer el projecte. Una de les poques coses bones que ha fet la junta sortint és no fer res de la reforma. Ja veurem què s’han gastat. No és veritat que podrem anar al camp mentre es reformi l’estadi, no ho és. El referèndum que es va celebrar el mes d’abril del 2014 ha quedat desfasat”, ha revelat per justificar la seva proposta.

Aconsellat per l’arquitecta italiana Benedetta Tagliabue, Benedito ha informat que la construcció del nou estadi i la del nou Palau Blaugrana en la ubicació de l’antic Miniestadi no superaran els 900 milions d’euros i, per tant, tindran un cost aproximat al de l’Espai Barça. “Fet per fet, és millor tenir un estadi nou”, ha argumentat. També ha reivindicat que amb un nou projecte serà més fàcil negociar uns naming rights profitosos. En aquest sentit, ha descartat la possibilitat que el nom del camp incorpori alguna paraula que identifiqui el club. La seva nomenclatura, doncs, serà “semblant a l’Allianz Arena” del Bayern de Munic. “Potser això em penalitza de cara als comicis, però no seré el president que tirarà endavant l’Espai Barça”, ha deixat clar.

Partidari d’aixecar catifes

Més enllà de sorprendre amb aquesta qüestió, Benedito també ha analitzat altres aspectes de l’actualitat blaugrana. Sobre la continuïtat de Leo Messi, s’ha mostrat més prudent que altres precandidats: “Dependrà d’en Leo. L’últim que va dir és que volia marxar. Aquelles declaracions no són fruit d’un rampell. Si ho reconsidera, farem tot el possible perquè es quedi”. Té clar que si el millor jugador del món es queda, no serà ni per diners ni pel projecte esportiu. “En Leo és del Barça, és culer. Estic segur que entendrà que no li podrem fer una gran oferta econòmica. Si es queda, serà perquè estima el club. Ens fa falta que no només entengui la situació, sinó que lideri el projecte”, ha dit.

A més, l’aspirant a la presidència culer ha ratificat Koeman, que “és la personada adequada per liderar el canvi necessari”, i ha avisat que “s’hauran de retallar 220 milions d’euros de la massa salarial”. “Crec que queda molt clar el que dic. Hi ha jugadors de referència que no continuaran. Serem tan dràstics com puguem per remuntar la situació com més aviat millor. Haurem de solucionar, amb quatre mesos, la destrossa que s’ha fet amb cinc anys. El model de propietat del club està en joc”, ha reflexionat abans de no deixar cap dubte que, contràriament a Joan Laporta, és partidari d’aixecar catifes. “Sempre s’ha de mirar endavant, però s’han de depurar les responsabilitats. Els socis escollirem una junta directiva que haurà d’aixecar totes les catifes que calgui. Han destrossat el Barça i no pot ser que no assumeixin les responsabilitats”.

L’equip que l’acompanyarà en les seves terceres eleccions

D’altra banda, Benedito ha presentat l’equip que ja va anunciar l’endemà que la comissió gestora de Carles Tusquets convoqués oficialment les eleccions a la presidència del club blaugrana. Tindrà dos vicepresidents: Agustí Bassols, síndic dels socis del 2009 al 2014, que s’encarregarà de l’àrea social-institucional, i Laura Guitart, que s’ocuparà de l’àrea econòmica-patrimonial. Xavier Andrea, Albert Milian, Francesc-Josep Muñoz, Pompili Roiger, Ramón Torné, Lluís Valero i Cristina Viñas formaran part de la disciplina social i institucional, mentre que l’econòmica i patrimonial estarà integrada per Joan Maria Diu, Josep Garcia, Francesc Muñoz, Roger Ràfols, Laura Ruiz, Hugo Ruiz de Loizaga i Marc Soldevilla. “Fa molt de temps que preparem la proposta que farem els socis. Són les meves terceres eleccions i m’acompanyarà gent que està al meu costat des del 2010”, ha valorat el precandidat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa