Món Esport
Els Mossos calculen que Bartomeu ha pagat 2.315.000 euros a l’empresa del BarçaGate
  • CA

La Comissaria General d’Investigació Criminal dels Mossos ja té els números del BarçaGate pràcticament fets. Segons l’atestat realitzat pel sergent i els caporals instructors de l’equip de la Unitat Central de Blanqueig i Delictes Econòmics, la junta directiva del Barça de Josep Maria Bartomeu hauria pagat 2.315.775 euros a l’empresa Nicestream per utilitzar perfils de xarxes socials amb ànim de “difamar” persones crítiques amb la seva gestió. Des de llegendes del barcelonisme com Pep Guardiola o Xavi Hernàndez, fins a jugadors del primer equip, com Leo Messi o Gerard Piqué, passant per Joan Laporta, Jaume Roures o Víctor Font.

Segons aquest atestat, incorporat al sumari i al que ha tingut accés El Món, la policia considera que “s’ha pogut vincular a les empreses contractades pel FC Barcelona (Grup Nicestream) amb la creació i alimentació de diferents perfils a xarxes socials que difamaven a persones crítiques amb la junta directiva de Josep Maria Bartomeu”. “En paral·lel”, continua el relat policial, “s’ha determinat que el club hauria pagat un sobrepreu pels treballs efectuats per Nicestream”.

Fragment de l’atestat dels Mossos en relació al BarçaGate

Aquesta operativa, segons recullen els Mossos, citant fonts de la consultora PricewaterhouseCoopers, la mateixa que va realitzar l’auditoria sobre el cas encarregada pel club, haurien produït un perjudici al club i a la massa social d’entre 843.300 i un màxim 1.220.700 euros. Tot per “extralimitar-se en les seves facultats d’administració”. En tot cas, els investigadors interpreten que fins a la informació que han trobat a primer de març, el conjunt de diners abonats per aquesta estratègia de difamació s’elevaria a 2.315.775 euros durant tres temporades al grup Nicestream. Així mateix, alerten que l’import total del contracte és de tres milions d’euros.

La policia, però, destaca que no s’ha abonat del tot perquè en el moment que la Cadena Ser, a finals de febrer de 2020, va destapar el cas, es va resoldre el contracte. Així, les factures pendents de cinc contractes es troben pendents de resolució judicial. Alguns d’aquests tribunals són a Montevideo i a Santiago de Xile. En tot cas, els policies també alerten que arran d’aquestes demandes civils de reclamació el Barça potser serà condemnat a pagar una indemnització a l’empresa.



Més notícies
Xavier Garcia Albiol, durant una manifestació de Societat Civil Catalana | Europa Press
Societat Civil Catalana, relacionada amb el BarçaGate
Notícia: Societat Civil Catalana, relacionada amb el BarçaGate
Comparteix
Entre els directius de l'empresa Telam Partners hi ha patrons de la Fundació Joan Boscà
Josep Maria Bartomeu, en arxiu | Europa Press
‘BarçaGate’ o ‘BartoGate’?
Notícia: ‘BarçaGate’ o ‘BartoGate’?
Comparteix
Responem tres preguntes: què ha passat, per què ha passat i quin impacte tindrà

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a març 03, 2021 | 14:01
    Ramon març 03, 2021 | 14:01
    Molt espectacular, que dins els trets negatius de les fitxes de periodistes a neutralitzar en la llista negra d'aquests xoriços hi hagi el de ser independentista. Em recorda els informes de la policia secreta franquista. Encara com no n'han dit "Desafecto".
  2. Icona del comentari de: De moment una nit a març 03, 2021 | 15:46
    De moment una nit març 03, 2021 | 15:46
    Tot el mal que ha fet el titella del grupo godo i la resta de la junta directiva, se'ls hi ha de girar en contra. S'ha de ser molt mala persona, molt mal barcelonista i molt mal català, per fer tan de mal
  3. Icona del comentari de: El Barça més que un club a març 03, 2021 | 16:25
    El Barça més que un club març 03, 2021 | 16:25
    Algú em pot explicar que si el Barça és més que un club, vol dir que també és "la cosa nostra", el anti-catalanisme o la puta Ramoneta? Que és el Barça que ja me he perdut?
    • Icona del comentari de: Cal dir-ho a març 03, 2021 | 19:11
      Cal dir-ho març 03, 2021 | 19:11
      El FCBarcelona en un país normal i un estat independent, serà un club esportiu normal que representarà llurs associats i seguidors. Les seleccions esportives internacionals seran les que representaran el país. Els que us en foteu més, i feu mofa sou els que voleu que no canviï res, per a seguir igual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa