Món Esport
Bartomeu: “Ningú ha posat la mà a la caixa, tinc la consciència molt tranquil·la”
  • CA

24 després de l’arribada dels resultats de l’auditoria de PricewaterhouseCoopers a les oficines del Camp Nou, Josep Maria Bartomeu ha concedit una entrevista a RAC1 per oferir el seu punt de vista respecte al BarçaGate, encara que ha reconegut que no s’ha mirat detalladament l’informe, “de més de 300 pàgines”. El president blaugrana ha afirmat amb fermesa que “tinc la consciència molt tranquil·la”, ja que “ningú no ha posat la mà a la caixa”, i que en cap moment s’ha plantejat dimitir. “No, al contrari. És un moment d’arremangar-se, treballar de valent i prendre decisions malgrat que no siguin massa populars”, ha declarat. “Moltíssima gent haurà de rectificar i reconèixer que va dir coses que no són certes”, ha avisat.

“Teníem ganes que la investigació s’acabés per esclarir-ho tot plegat. Hi ha diverses irregularitats que s’han de millorar i corregir, relatives al fraccionament dels contractes, encara que s’han d’analitzar com a una unitat. Però ningú ha posat la mà a la caixa ni s’ha fet cap treball deficient. Això ja ho sabíem i vam interposar accions legals contra qui ho va insinuar”, ha afegit Bartomeu, que ha reconegut que va ser ell mateix qui va prendre la decisió de contractar I3 Ventures: “Vam parlar amb diverses empreses i vaig decidir. Després de veure com estava el mercat, jo mateix vaig escollir aquesta companyia per com ens va explicar la seva proposta i per la confiança que ens va transmetre”.

El màxim dirigent culer, per tant, “era conscient que teníem un contracte amb aquesta empresa”, encara que “no coneixia les feines anteriors del conglomerat Nicestream”, entre elles les campanyes contra l’independentisme català i de desprestigi a l’Equador, Mèxic i l’Argentina, ni li consta “que alguna de les seves empreses actuï en paradisos fiscals”. Bartomeu ha insistit més d’una vegada que “no s’ha produït cap treball deficient” per part de les empreses contractades. “No coneixem tots els clients de tots els proveïdors que tenim. A mi el que m’interessava era el que feien pel Barça. De fet, s’han d’acabar tots els serveis que vam acordar, el club ho exigirà. Falta lliurar altres encàrrecs”, ha informat.

Una època de suspensions de treball i dimissions

Bartomeu, a més, ha confirmat que Jaume Masferrer, “una de les persones que té responsabilitat d’aquests contractes”, està suspès de treball, però no de sou. “Ens va demanar estar apartat de les seves funcions mentre durés la investigació i nosaltres ho vam acceptar. En principi no estava previst que l’auditoria s’allargués tant. Els pròxims dies decidirem com actuem en conseqüència”, ha justificat respecte a la situació laboral del director de l’àrea de Presidència del Barça. La de Noelia Romero és una mica més complicada: “L’informe de la compliance officer no està ben documentat i és incomplet. És bastant diferent, ja que a ella li va faltar molta informació. Se la va suspendre de sou i feina per una altra qüestió relacionada amb les seves funcions“. Per últim, i en relació amb la dimissió en bloc de diversos membres de la junta directiva durant el confinament, ha argumentat que “vaig considerar que era necessari fer una reestructuració”. “Calia prendre decisions, ser valent i envoltar-me de gent de confiança”, ha sentenciat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa