Món Esport
El Barça torna al punt d’inici de la seva travessia pel desert a Europa
  • CA

La vida continua. El mandat de Josep Maria Bartomeu al capdavant del Barça ja és història, però el Barça segueix en funcionament i la pilota no deixa de rodar. Justament l’endemà de la dimissió del 40è president de la seva història, el primer equip de futbol blaugrana afronta un compromís molt important de Champions League, al camp de la Juventus de Torí i amb la primera plaça del Grup G de la Lliga de Campions en joc. El resultat no serà definitiu, i menys tenint en compte que encara s’hauran de disputar quatre jornades més, però sí que permetrà a l’equip vencedor, si és que n’hi ha, fer un pas de gegant cap als vuitens de final.

Després d’un terratrèmol institucional de dimensions incalculables, Ronald Koeman i els seus tenen una gran oportunitat per reivindicar-se i llepar-se les ferides del clàssic. És tan cert apuntar que el penal inexistent de Lenglet sobre Ramos va determinar el resultat final com considerar que la reacció del Barça per intentar respondre a la injustícia arbitral va ser deficient. El Barça va tenir molt poques ocasions després de l’acció polèmica. Quatre dies després, no obstant això, un escenari de màxima exigència espera el nou projecte culer, que encara es troba en fase prematura, per continuar-lo posant a prova. Ha arribat el moment que els futbolistes demostrin que no es volen ni poden permetre un any de transició. I que els fantasmes del passat ja han estat espantats.

El barcelonisme mai no podrà oblidar del seu record, malauradament, les tres darreres desfetes del Barça a Europa. Les estripades sofertes a Roma (2018), Liverpool (2019) i, sobretot, Lisboa (2020) han deixat molta empremta. La travessia blaugrana pel desert continental, no obstant això, ja es va poder començar a intuir un any abans. La remuntada històrica contra el PSG va maquillar el 4-0 encaixat pels culers al Parc dels Prínceps, però no va poder fer res per amagar l’eliminació en la següent ronda, precisament contra la Juventus. El conjunt català va perdre 3-0 a domicili i va ser incapaç de capgirar el marcador al Camp Nou. N’hi ha qui pensa, de fet, que allà, a Torí, va començar tot; que allà, al Juventus Stadium, la plantilla ja va deixar entreveure tots els símptomes i defectes que les darreres temporades l’ha empentat cap al fracàs estrepitós.

Aquest dimecres 28 d’octubre havia de ser la data de retrobament entre Leo Messi i Cristiano Ronaldo. Era, sense cap mena, un dels principals atractius de la fase de grups de la Champions League. El coronavirus, entestat a canviar-ho tot, ho impedirà. El davanter portuguès no podrà jugar després d’haver donat positiu i serà la baixa més destacada del rival d’un Barça que no podrà comptar amb tres jugadors molt importants; Ter Stegen i Coutinho per lesió i Piqué per sanció. Tenint en compte que el conjunt blaugrana ha viatjat a Itàlia amb només dos centrals –Lenglet i Araujo–, en la línia defensiva només hi ha el dubte de qui serà l’encarregat d’ocupar el lateral dret, si Sergiño Dest o Sergi Roberto. Pjanic i Griezmann, per la seva banda, tenen moltes possibilitats per ser les principals novetats de l’onze inicial en les posicions més avançades. Messi i Ansu Fati, ara per ara, semblen els únics efectius ofensius indiscutibles de l’equip.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa