El Barça tancarà l’exercici econòmic amb unes pèrdues d’uns 100 milions d’euros

Segons ‘Mundo Deportivo’, el club blaugrana registrarà una dada negativa a causa de l’impacte del coronavirus

El Barça tancarà l’exercici econòmic de la temporada 2019/20 amb unes pèrdues del voltant dels 100 milions d’euros, segons ha informat Mundo Deportivo. El club blaugrana ha patit com la resta d’entitats esportives la crisi del coronavirus i, malgrat els exercicis d’enginyeria financera com per exemple la venda d’Arthur a la Juventus, els ERTOs als treballadors i l’acord amb els futbolistes del primer equip per a una rebaixa salarial mentre la competició va estar paralitzada, la junta directiva de Josep Maria Bartomeu registrarà una dada negativa.

L’arribada de la Covid-19 el mes de març va provocar una davallada en els ingressos previstos. Les botigues i el Museu van estar tres mesos i mig tancats i, tan bon punt la competició es va reprendre, ho va fer sense obrir les portes dels estadis als afeccionats, amb tot el que això comporta. La disminució òbvia del turisme també ha tingut influència en els comptes econòmics de l’entitat culer. Contratemps com el de Nike a l’hora de fabricar la samarreta per a la temporada vinent no han ajudat gens ni mica. Els més de 70 milions ingressats per Arthur han maquillat les xifres, però no les han pogut amagar.

El mateix mitjà de comunicació citat assegura que el Consell Superior d’Esports està estudiant la possibilitat que els quatre clubs de la Lliga que no són Societats Anònimes –Barça, Madrid, Athletic Club i Osasuna– puguin comptabilitzar d’una forma diferent les pèrdues directament relacionades amb la pandèmia del coronavirus, fet que ajudaria a maquillar una mica més els comptes de les quatre entitats.

Més informació

Comentaris

    No m'ho crec Juliol 14, 2020 10:56 pm
    El bartomeu ja fa molt de temps que està arruïnant el club, esportivament, socialment i sobretot econòmicament. Només 100 milions d'euros en pèrdues, no s'ho creu ni ell, ni el bosch. Per molta auditoria que un pugui encarregar i manipular

Nou comentari