El Barça goleja fins i tot quan pateix (4-0)

El Barça segueix com a líder incontestable de la Lliga Iberdrola. L’equip de Jonatan Giráldez han guanyat el Rayo Vallecano per 4 a 0 en un dels partits més complicat que han tingut en tot el que portem de competició. Els gols de Jana Fernández, Melanie Serrano, Jenni Hermoso i Aitana Bonmatí han permès a les blaugranes seguir comptant tots els seus partits com a victòries. Les culers tenen onze punts d’avantatge sobre el segon classificat, la Reial Societat.

El començament del Barça feia pensar erròniament que les blaugranes no patirien gaire. Jana Fernández ha rematat de cap amb molta comoditat una falta lateral servida per Hansen i ha obert el marcador quan tan sols s’havia jugat un quart d’hora de partit. Les blaugranes han estat a punt de fer el segon cinc minuts després quan Jenni Hermoso ha enviat la pilota al travesser després d’una altra gran centrada de Hansen.

El Rayo Vallecano ha anat de menys a més a la primera meitat i s’ha defensat amb molta seguretat a partir del minut 20. Les madrilenyes no han concedit cap més ocasió clara fins al descans i han estat a punt d’empatar el partit. Iris ha disposat d’una jugada d’un contra un davant Gemma Font. La portera blaugrana ha protagonitzat una gran sortida i ha tret la pilota dels peus a la davantera visitant.

El partit ha continuat amb la mateixa dinàmica a l’inici del segon temps. El Rayo Vallecano ha guanyat en confiança després d’acabar amb una molt bona imatge la primera part i ha posat moltes dificultats al joc ofensiu blaugrana. La primera gran ocasió del Barça al segon temps no ha arribat fins al minut 63. Graham ha rematat lleugerament per sobre del travesser després d’una gran combinació amb Rolfö.

Les visitants s’han vist amb possibilitats de guanyar i han tractat de sorprendre les catalanes a través de jugades ràpides al tram final del partit. No obstant això, Gemma Font i la defensa del Barça han impedit que el Rayo Vallecano arribés amb perill a l’àrea local. El patiment de l’equip de Jonatan Giráldez ha acabat al minut 81. Melanie Serrano ha recollit dins l’àrea una assistència de Marta Torrejón i ha enviat la pilota al fons de la xarxa. El Barça encara ha tingut temps d’ampliar més la diferència. Poc després, Jenni Hermoso ha fet el 3 a 0 des del punt de penal. Al temps afegit, Aitana Bonmatí ha xutat des de la frontal i la pilota ha anat al fons de la xarxa després de topar amb una defensa visitant.