El Barça de Mirotic té set vides (83-80)

El Barça ha après aquest divendres que a l’Eurolliga no es pot relaxar ni un partit (83-80). El conjunt blaugrana no ha perdut contra el Bayern de Munic, penúltim classificat, al Palau Blaugrana perquè Nikola Mirotic, el millor jugador d’Europa en l’actualitat, no ha volgut. L’aler-pivot ha liderat la remuntada blaugrana contra el conjunt muniquès en un enfrontament en el qual els d’Svetislav Pesic no han estat a l’altura del que s’espera d’ells, però tot i això han segellat la novena victòria consecutiva a la màxima competició continental i cada vegada estan més a prop de certificar l’avantatge de camp als play-off.

Els dos primers quarts del duel han estat molt igualats. El Barça no ha estat malament, però tampoc no ha lluït, ni de bon tros, la seva millor versió. Els culers han anat fent, trampejant, fins que el Bayern ha vist l’oportunitat de fer-los mal i els ha posat contra les cordes. Al ritme de Greg Monroe, Maodo Lo i Vladimir Lucic, els bavaresos han fet un extraordinari tercer quart, en el qual han arribat a guanyar de 17 punts, i el Palau Blaugrana ha vist perillar el triomf. El vespre, que es preveia tranquil, s’ha complicat. I de quina manera. El Barça només tenia deu minuts per capgirar el marcador i continuar afermant-se a les primeres posicions de la fase regular de l’Eurolliga.

Si ho ha aconseguit ha estat perquè Nikola Mirotic, que ha acabat amb 28 punts i 8 rebots, ha estat molt encertat i perquè la defensa dels locals ha estat espectacular. Un parcial de 26-12 en el quart decisiu ha permès als catalans evitar que un mal partit acabés en derrota, però Pesic i els seus estan obligats a aprendre’s la lliçó per evitar que els errors d’aquesta nit es repeteixin en un futur. Perquè avui ha tingut temps de reaccionar i el rival no ha sabut respondre a la seva reacció, però hi haurà molts altres equips que quan tinguin l’oportunitat de sentenciar el Barça, no dubtaran a fer-ho.