El Barça ensenya múscul i acarona els quarts de final de la Champions (5-0)

El Barça ha aconseguit que una eliminatòria de 180 minuts no durés ni mitja hora. 26 minuts, concretament. Aquest és el temps que han tardat les de Lluís Cortés, que ha vist satisfeta la voluntat que el seu equip protagonitzés un inici imponent i autoritari, a sentenciar els vuitens de final de la Women’s Champions League. El conjunt blaugrana no ha tingut pietat d’un Minsk que ha marxat de l’Estadi Johan Cruyff amb un resultat pràcticament impossible de remuntar (5-0), sobretot tenint en compte la diferència abismal que s’ha vist sobre el terreny de joc; només un miracle bielorús d’aquí a tretze dies, en el partit de tornada, evitarà que les culers es tornin a colar entre les vuit millors d’Europa.

Una diferència abismal

Les catalanes han imposat la superioritat que se’ls pressuposava i han continuat el seu camí continental impecable amb un triomf que ha seguit enviant un missatge a la resta de favorites al tron. El Barça s’ho va passar molt bé la temporada passada en la seva trajectòria fins a la final de la màxima competició europea i enguany encara té més ganes de gresca. Les culers van menysprear la mala fortuna que van tenir en el sorteig dels setzens de final amb una victòria incontestable davant la Juventus de Torí i, en el primer compromís dels vuitens, han ensenyat múscul i tornat a exterioritzar que volen donar continuïtat a la seva consolidació en el primer nivell del futbol femení gràcies a una bona actuació col·lectiva, però sobretot a Graham Hansen i Aitana Bonmatí, que s’han encarregat de liderar la demostració de força blaugrana.

La noruega, més enllà de servir en safata el primer gol del vespre a Oshoala, ha estat omnipresent i ha fet anar de corcoll a la defensa visitant; la de Sant Pere de Ribes, que acaba de ser proclamada la millor jugadora del curs 2018/19, ha marcat un doblet abans de la mitja hora de joc amb dues bones rematades, una amb la dreta i l’altra amb el cap, des de l’interior de l’àrea. Entre el ball protagonitzat per ambdues futbolistes, Marta Torrejón ha aprofitat un servei de córner per veure porteria. Amb la quarta diana, les de Lluís Cortés, que han agraït que la poca protecció de les bandes del Minsk, han deixat de prémer l’accelerador, encara que han tingut moltes oportunitats més per marxar al descans amb un marcador encara més ampliat. De fet, la portera Voskobovich ha aturat un penal a Mariona Caldentey.

Segona part (i tornada) de tràmit

A la represa, el guió del partit no ha variat: el Barça ha continuat instal·lat a camp contrari i Sandra Paños ha estat una més dels 1.698 afeccionats que s’han desplaçat a Sant Feliu de Llobregat. La portera blaugrana no ha hagut de fer cap intervenció durant els 90 minuts per mantenir la seva porteria a zero i ha vist, des de lluny, com les seves companyes s’han dedicat a intentar ampliar el marcador amb l’objectiu de viatjar a Minsk amb un marcador encara més voluminós. Mentre les bielorusses han esperat amb impaciència que l’àrbitra Rebecca Welch xiulés el final, Cortés s’ha permès el luxe de donar minuts a les menys habituals –a banda de Jennifer Hermoso, avui suplent, també han entrat Clàudia Pina i Candela Andújar–. Quan només faltaven cinc minuts, amb tot decidit, Hermoso ha caçat una pilota morta a dins de l’àrea per fer el cinquè i deixar pràcticament sentenciada la classificació culer per als quarts de final de la Women’s Champions League.