Món Esport
El Barça impulsa una campanya per donar visibilitat al talent femení

El Barça ha celebrat aquest divendres a l’Auditori 1899 la jornada Talent més enllà de l’esport amb què, en el marc del Dia Internacional de les Dones i per tercer any consecutiu, el club ha ofert un espai per al debat sobre el paper de la dona tant en l’entitat blaugrana com en la societat en general. Una sessió que ha comptat amb dones referents i exesportistes per abordar els reptes que suposa enfocar la vida professional després de l’esport, i on el Barça també ha presentat la seva campanya És el nostre moment, que posa la mirada en el talent femení.

La jornada, impulsada pel Grup Edelmira Calvetó (GEC), creat el 2011 per reivindicar el paper de la dona barcelonista i recuperar la seva memòria històrica, s’ha obert amb les intervencions de Josep Maria Bartomeu, president del Barça, i de Maria Teixidor, secretària de la Junta Directiva, responsable del futbol femení i presidenta del GEC, que han posat èmfasi en la importància que una entitat com el Barça continuï treballant per construir en aquest àmbit a través de l’esport. No només perquè és l’eix vertebrador de la seva acció de club, sinó perquè és una font d’aprenentatge per a la formació de la persona.

“Aquesta jornada vol ser també un homenatge a totes les dones que van lluitar, i a totes les que lluiten encara per assolir una societat on els drets de les dones i els homes siguin reconeguts des d’un pla d’igualtat. Espero que a poc a poc tinguem una mirada sobre el món més oberta, més valenta, més desacomplexada i més inclusiva”, ha declarat el primer. “Un any més, l’Auditori 1899 s’ha convertit en punt de trobada de dones incansables disposades a compartir experiències, qüestionar realitats, aprendre les unes de les altres i marcar pautes pel camí que encara hem de recórrer per construir la societat equilibrada que mereixem”, ha afegit la segona.

‘És el nostre moment’, una campanya que posa la mirada en el talent femení

Durant l’acte, el Barça també ha llançat la seva campanya per commemorar la jornada del 8 de març, que es presenta sota el lema És el nostre moment. Una iniciativa amb què l’entitat blaugrana vol donar visibilitat al talent femení i al rol clau que aquest ha de jugar a l’hora de construir una societat equilibrada i completa, que inclogui totes les persones en la seva diversitat. En aquesta línia, s’ha comptat amb les jugadores del Barça Femení Lieke Martens, Asisat Oshoala, Vicky Losada, Leila Ouahabi, Mapi León, Jenni Hermoso i Sandra Paños, en representació del primer equip de futbol femení del club, que ofereix un exemple de superació, esforç i treball en equip a l’hora d’afrontar els reptes que es plantegen en la societat actual i de conquerir espais, com el del futbol, que tradicionalment estaven reservats als homes.

Així mateix, en el marc de la campanya el club ha organitzat una acció aquest dissabte durant el partit que els de Quique Setién disputaran contra la Reial Societat, en què els jugadors saltaran al terreny de joc acompanyats per un grup de nenes que lluiran una samarreta i un braçal amb el lema És el nostre moment, i al centre del terreny de joc es desplegarà una lona amb el mateix missatge.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa