Món Esport
El Barça s’imposa a l’Atlètic i es classifica per a les semifinals de la Champions (0-1)
  • CA

El Barça jugarà les semifinals de la Women’s Champions League per segona temporada consecutiva i per tercera vegada en la seva història. El conjunt blaugrana ha superat l’Atlètic de Madrid als quarts de final gràcies a un solitari gol de Kheira Hamraoui a la segona meitat (0-1). Les jugadores de Lluís Cortés han notat la falta de ritme, però no han girat l’esquena a la seva condició de favorites i continuen vives en la fase final de la màxima competició continental entre clubs de futbol femení. El somni encara està molt viu.

Capacitat de resistència matalassera

L’Atlètic de Madrid ha obrat una heroïcitat. L’equip madrileny s’ha estrenat en uns quarts de final sense poder-los preparar a consciència: un brot de coronavirus a la plantilla no només ha privat les matalasseres d’entrenar-se amb normalitat les darreres setmanes, sinó que també ha provocat que hagin arribat al compromís amb cinc baixes sensibles – Silvia Meseguer, Deyna Castellanos, Charlyn Corral, Laia Aleixandri i Leicy Santos– i un equip titular integrat per noves incorporacions, futbolistes que no havien jugat mai juntes. Les de Dani González, però, no han llançat la tovallola abans de trepitjar la gespa de San Mamés, escenari del duel, i han ofert molta resistència.

La pilota, com no podria ser d’una altra forma, ha estat la major part del temps als peus de les futbolistes culers. Lluís Cortés i les seves sí que han tingut l’oportunitat de fer una pretemporada consistent abans de tornar a competir després de gairebé mig any. La falta de ritme d’unes i altres, no obstant això, ha estat evident. La circulació de la pilota ha estat lenta i poc fluida i les aproximacions perilloses han brillat per la seva absència. Un xut de Lieke Martens –que ha tornat a jugar després de molts mesos d’inactivitat per lesió– al minut 32 que Tounkara ha salvat sota pals ha estat l’aproximació més perillosa d’uns 45 minuts inicials en què el Barça ha trobat a faltar que Oshoala, Jennifer Hermoso i Caroline Graham Hansen participessin més i millor.

Pas endavant blaugrana amb premi

Després del descans, el conjunt blaugrana ha fet un pas endavant i ha sotmès l’Atlètic. Les de Cortés s’han instal·lat a camp contrari i no han deixat d’insistir fins que han trobat la diana del triomf, malgrat que els minuts anaven passant i les forces, en una relació inversament proporcional, s’anaven reduint. Oshoala ha perdonat una ocasió molt clara i Alèxia Putellas ha estavellat la pilota contra el lateral de la porteria, però la tercera ha estat la bona. Hamraoui ha recollit una pilota morta a dins de l’àrea i ha batut Lindahl amb un xut ras i potent. El gol, que ha arribat quan faltava menys d’un quart d’hora per al final, ha fet justícia amb el que s’ha vist sobre la gespa de San Mamés en el global de l’eliminatòria, però sobretot després de l’entrada de Mariona Caldentey.

El somni de la Women’s Champions League, en conseqüència, continua viu. No serà fàcil, només faltaria, però aquest equip ja ha deixat molt clar en els darrers anys que lluitarà fins al final. El pròxim dimarts, a partir de les vuit del vespre, el Barça s’enfrontarà a un dels millors equips d’Europa, el Wolfsburg, amb un lloc a la gran final en joc. Les culers hauran de superar, a Anoeta, un equip que aquest divendres no ha tingut pietat i ha golejat el Glasgow (1-9) amb quatre gols de Pernille Harder.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa