El Barça ha perdut dos punts que l’allunyen encara més de la lluita per la Lliga. El conjunt blaugrana ha estat incapaç d’imposar-se a l’Eibar i ha tornat a deixar molt clar que aquesta temporada serà de transició. Acceptar aquesta realitat és el primer pas per evitar una frustració constant. Els culers han tornat a pagar molt cars un error incomprensible; el d’avui l’ha comès Ronald Araujo, qui ha completat un bon partit en línies generals però ha perdut una pilota quan era l’últim home que li ha costat dos punts al seu equip.

Lluny d’abaixar el cap, quan l’àrbitre ha xiulat el final del partit el central uruguaià ha alçat la mà i ha demanat ser el futbolista del Barça encarregat d’atendre la televisió amb drets d’emissió de la Lliga. Araujo, de només 21 anys, no ha tingut cap mena de problema a donar la cara i confessar que s’havia equivocat. “El nostre estil és arriscat, però no es poden perdre pilotes com la que he perdut. No he vist que el davanter estava tan a prop. Assumeixo la responsabilitat. És una llàstima. Hem jugat i no hem pogut aconseguir els tres punts”, ha lamentat. Després ha enviat un missatge d’optimisme: “Estic segur que si corregim algunes coses, els resultats arribaran”.

Les coses com siguin, Araujo ha protagonitzat un error greu. Un central del Barça no es pot permetre el luxe de patir una desconnexió com la de l’uruguaià. Avui, no obstant això, l’equip culer ha guanyat un líder. La reconstrucció de l’equip s’ha de basar en futbolistes amb personalitat i capaços de donar la cara, demanar perdó per les equivocacions i treballar de valent per millorar. Tot canvi de cicle necessita gent que estigui disposada a capitanejar-lo. I gestos com el d’Araujo demostren que ell, amb les seves virtuts i els seus defectes, pot ser un dels pilars que sustenti el futur blaugrana.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa