Món Esport
El Barça ajorna l’Assemblea de Compromissaris
  • CA

El Barça ha anunciat aquest dijous que ha decidit posposar l’Assemblea de Socis Compromissaris, inicialment prevista per al 25 d’octubre, és a dir, el mateix cap de setmana en què el primer equip blaugrana s’enfrontarà al Reial Madrid a porta tancada. Jordi Cardoner, vicepresident primer del club, ha explicat en roda de premsa que, després de consultar-ho amb la Secretaria General de l’Esport i la Secretaria de Salut Pública, la directiva de Josep Maria Bartomeu ha acordat, emparant-se en el decret 31/2020 del 8 de setembre de la Generalitat de Catalunya, posposar l’esdeveniment de manera indefinida per la pandèmia del coronavirus. La intenció, segons Cardoner, és que l’Assemblea se celebri “els pròxims mesos”, “quan es donin les condicions suficients i necessàries que permetin fer-ho amb la seguretat sanitària adequada, però també garantint i protegint el dret a la participació de tothom“.

Cal recordar que l’Assemblea d’aquest 2020 serà, si s’arriba a dur a terme, transcendental. La junta de Bartomeu presentarà als socis compromissaris un tancament de l’exercici 2019/20 amb unes pèrdues de 97 milions d’euros. No cal dir que l’actual directiva està molt interessada en què els comptes quedin aprovats abans que acabi el seu mandat per tancar la carpeta i evitar que sigui una futura junta l’encarregada de sotmetre’ls a votació, amb totes les conseqüències personals que això tindria per cadascun dels membres de l’equip directiu si la massa social els tomba. De moment, el context i les circumstàncies han convidat el Barça a ser prudent i esquivar un esdeveniment que, segons Cardoner, tampoc es podrà celebrar telemàticament encara que la Generalitat ho permeti.

És un experiment que no farem. No tenim la tecnologia que ens permeti celebrar-la amb èxit. El decret no descarta que es pugui fer telemàticament, però aquest decret és per a tots els clubs, des dels regionals fins al Barça, que té una massa social de 140.000 persones”, ha justificat el vicepresident primer en relació amb aquesta qüestió. També ha explicat el motiu principal pel qual la trobada no es produirà, de moment, de forma presencial: “Normalment, a l’Assemblea de Compromissaris hi acudeixen 4.000 persones. 1.000 d’ells són senadors i tenen una mitjana de 88 anys. Si fem la mitjana d’edat total, estem al voltant dels 60 anys. No cal dir que estem tractant amb una població de risc. La salut dels nostres socis és el més important per a nosaltres”.

“Preferim esperar. Ens agradaria tancar l’exercici i presentar el pressupost de la temporada vinent, que serà molt complicada. Som responsables de moltes coses, però no del coronavirus. La diferència entre una Assemblea i una votació és important. Una votació, sigui la del vot de censura o la de les eleccions, es pot allargar en el temps i l’espai. L’Assemblea és estàtica i totes les persones que hi participen han de conviure en el mateix lloc durant molt de temps. El risc de contagi és molt elevat”, ha finalitzat Cardoner.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: res de nou a octubre 08, 2020 | 13:01
    res de nou octubre 08, 2020 | 13:01
    la junta directiva made in grupo godo, continua erra que erra amb els seus tripijocs, per allargar les seves malifetes i així continuar destrossant el FC Barcelona, esportivament, socialment i sobretot econòmicament. I el Cardoner que s'ho faci mirar, però de demòcrata no en te gens ni mica,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa