Món Esport
El Barça emprendrà accions legals “contra qui hagi formulat acusacions falses i infundades”
  • CA

En la roda de premsa en què Josep Vives ha exposat les conclusions de l’auditoria del BarçaGate, que absol parcialment la directiva de Josep Maria Bartomeu, el portaveu del club blaugrana ha explicat les primeres decisions, “que no seran les úniques que es prendran”, conseqüència de l’escàndol de les xarxes socials. I és que, si bé és cert que la investigació de PricewaterhouseCoopers exculpa els dirigents culers, també ho és que evidencia irregularitats i disfuncions a l’hora de fraccionar els contractes amb I3 Ventures per esquivar controls interns. I això, és clar, anirà acompanyat de diverses mesures.

“Si hi ha hagut una mala vigilància, s’hauran de prendre decisions. El seguiment no s’ha fet bé, hi ha deficiències que s’han de reconèixer”, ha assegurat Romà Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics de l’entitat culer, que ha acompanyat Vives en la compareixença. “No hi ha il·legalitats, però sí disfuncions. El senyor Jaume Masferrer, de moment, seguirà apartat de les seves funcions. La junta ha d’analitzar un document de 320 pàgines per tal de prendre més decisions”, ha afegit el portaveu, que també ha revelat que Noelia Romero continuarà sense exercir les seves funcions de Compliance Officer pel mateix motiu i perquè, en el seu cas, “s’han produït diverses circumstàncies que no tenen res a veure amb aquest assumpte”.

A més, el Barça ha instat els seus serveis jurídics a “interposar les accions penals oportunes contra qui hagi formulat acusacions falses i infundades que han perjudicat greument la imatge de la institució i de tots els seus integrants” i ha reclamat a aquells mitjans “que van imputar conductes irregulars” que rectifiquin les informacions “atès que no tenen cap fonament i han estat desmentides per un informe que ha comptat amb un accés il·limitat a la informació sol·licitada al club i als seus executius”. Les empreses contractades, d’altra banda, hauran d’acabar els serveis de monitoratge de les xarxes socials que se’ls va demanar i que, de moment, són incomplets, tal com l’auditoria ha corroborat.

Òscar Grau, director executiu (CEO) del Barça, elaborarà “un procediment per a projectes estratègics i confidencials amb la finalitat de corregir les disfuncions que s’han produït en la tramitació d’aquests contractes”. Per últim, l’entitat catalana exercirà les accions de caràcter civil i penal contra el presumpte responsable de les extorsions a Jaume Masferrer en relació amb l’informe sobre Víctor Font, “que no va ser encarregat pel club ni emès pels proveïdors objecte d’anàlisi”.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a juliol 06, 2020 | 22:06
    Ramon juliol 06, 2020 | 22:06
    Com, com, com, com? Han fraccionat? Doncs quinze anys de presó!
  2. Icona del comentari de: Rocacorba a juliol 06, 2020 | 22:24
    Rocacorba juliol 06, 2020 | 22:24
    Jo recordo, ja fa molts anys, que hi va haver una emporesa Auditories, molt important els E.E. U. U. que va fer informes i/o / auditories, falses a favor de l'empresa que les abonava.Un catedratic, també, molt ilustrat, va dir, que no es que menteixin els auditors, sino que demanen els documents que no comprometen a l'empresa que paga l'Auditoria. Sempre, va dir, els auiditors, diuen allò, que volen escoltar els seus clients. Es el mateix, que el resultat d'algunes sentencies que van a apelaci
  3. Icona del comentari de: Ramon a juliol 07, 2020 | 09:36
    Ramon juliol 07, 2020 | 09:36
    A la Caixa li van fer una auditoria que a priori generava expectació (eren els anys que els sociates, amb la clàssica combinació de pal i pastanaga, van aconseguir fidelitzar-la contra Catalunya). L'auditoria va resultar benèvola amb l'entitat. I el paio que va signar-la al cap de no res ja n'era subdirector general o cosaixí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa