Món Esport
Bakero i Amor, bicefàlia per garantir el model
  • CA

Dos deixebles de Johan Cruyff lideraran, a partir d’aquesta temporada, la darrera etapa de formació al Barça, aquella fase tant delicada que ha de dur el futbolista més ben preparat i amb més talent a fer el salt al primer equip. José Mari Bakero i Guillermo Amor, capitans del Dream Team, agafen les regnes del futbol formatiu professional, l’estament que agrupa les categories Juvenil A, Juvenil B i el mateix Barça B.

Des del 2015 i fins aquest mes de juny, el màxim responsable de l’àrea havia estat Pep Segura, el nou mànager general de futbol, un càrrec de nova creació que engloba -en ell- la figura del director esportiu i que se situa, en rang, per sobre del secretari tècnic, un rol ocupat -també des del juliol del 2015- per l’exjugador Robert Fernández.

 

Guillermo Amor ja va formar part dels tècnics responsables de les categories inferiors blaugrana durant dues etapes: del 2003 al 2007, com uns dels encarregats del futbol formatiu; i del 2010 al 2014 com a director esportiu de les mateixes categories, abans de marxar a dirigir l’Adelaide United australià, amb qui va aixecar una lliga estatal i amb qui va ser nomenat millor entrenador de la temporada 2015-16.

José Mari Bakero, d’altra banda, ha estat entrenador de diversos equips després de la seva retirada com a futbolista el maig del 1996. El 1999 no va poder completar la temporada amb el Puebla mexicà, de qui fou entrenador de juliol a setembre; del gener a l’agost del 2005 va dirigir el Màlaga B per fer el salt, el març del 2006, a la primera divisió de la mà de la Reial Societat, amb qui va acabar la temporada i en va iniciar la següent (2006-07), essent destituït a finals d’octubre. El Polònia de Varsòvia (2009-10) i el Lech Poznan (2010-12) foren les seves següents aventures, abans de finalitzar l’etapa com a tècnic al Juan Aurich peruà, a qui va dirigir durant set mesos, de gener a setembre del 2013.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa